Kastanje Jam met Brandy
Deze jam is een echte aanrader voor Kerst
Een beetje bewerkelijk door het pellen maar.....
Sjiek en apart van smaak
Niet om op een boterhammetje te smeren
Maar om andere gerechten een " finishing touch" te geven
Door de chocolade mousse....
Over ijs of als vulling in een chocolade cake
Op een meringue met slagroom
En in een potje mooi versierd als een mooi cadeau met Kerst
Ingredienten:
3 pond verse kastanjes (gepeld gewicht)
rasp van een grote citroen
800 gram suiker
1 vanille stokje
200 ml water
200 ml Brandy (Rum mag ook)
Bereiden:
Pel de kastanjes en probeer ze niet te breken
Doe ze in een pan met de citroenrasp
Breng aan de kook en laat een uurtje sudderen tot de kastanjes zacht zijn
Zet het vuur uit
Haal iedere keer een paar kastanjes uit het water en haal het velletje eraf
Als de noten warm zijn pellen ze makkelijker
Gooi harde kastanjes weg
Pers de kastanjes door een zeef en zet opzij
Doe de suiker in een pan met het water op half vuur
Blijf roeren
Voeg het merg van het vanille stokje toe met de gepureerde kastanjes
Breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen
Af en toe roeren zodat het niet aanbrandt
Voeg de Brandy of Rum toe en laat nog 10 minuten sudderen
Schep de jam in gesteriliseerde potten
Als het koud is plak er dan een labeltje op
Bewaar op een koele droge plaats
Bron: Cottagesmallholder
0 reacties:
Een reactie posten