Kip Cocktail met Mandarijntjes en Walnoot
Deze klassieker mag zeker niet ontbreken....
Heerlijke kipcocktail (of garnalencocktail) met walnoten en mandarijntjes
Lekker om een uurtje of vier 's-middags van smullen zodat het weer iets kan zakken voor het diner.
Dit recept is van Marlon
Zeker de moeite waard om op haar blog rond te neuzen.
Ingredienten:
(voor 6 volle glaasjes):
1 dubbele kipfilet (zo'n 500 gram)
1 blikje mandarijntjes
Bakje walnoten
Cocktailsaus (half recept)
Rucola
Kruiden
Bereiden:
Kruid de kip met wat kipkruiden of peper, zout (kruidenzout), kerrie en paprikapoeder.
Bak de kip gaar of trek het gaar in bouillon.
Laat de kip afkoelen en pluis het met twee vorken in sliertjes.
Zet mooie cocktailglazen klaar of gebruik andere glazen van ca. 150 ml inhoud.
Vul de bodem van de glaasjes met wat rucola sla.
Snijd deze eventueel in iets kleinere stukjes.
Meng de kipfilet met cocktailsaus, uitgelekte mandarijntjes en in kleinere stukjes gebroken walnoot.
Houd per glas 1 of 2 mandarijntjes achter en een hele walnoot.
Ik heb drie flinke juslepels van de zelfgemaakte cocktailsaus gebruikt.
Gebruik zoveel je lekker vindt.
Sla tijdens het mengen de mandarijntjes in kleinere stukjes.
Heb je een vrij dikke saus dan kan je wat mandarijn sap toevoegen.
Verdeel het kipmengsel voorzichtig over de glaasjes.
Schenk er nog een lepel saus overheen.
Leg daar nog een paar stukjes rucola op plus één of twee mandarijntjes en een walnoot.
Eet de cocktail met een kleine vork.
Variatie:
Als je saus uit een flesje gebruikt dan is het lekker om deze aan te lengen met verse slagroom.
Dat maakt de saus wat zachter en vloeibaarder.
Varieer eens met kleine stukjes appel, ananas of gemengd fruit
Vervang de kip voor garnaaltjes, surimi, rivierkreeftjes of krabvlees
Maak de cocktail als een grove salade.
Bron: Lekker eten met Marlon
0 reacties:
Een reactie posten