RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Kip Cocktail met Mandarijn en Walnoot

 


Kip Cocktail met Mandarijntjes en Walnoot

Deze klassieker mag zeker niet ontbreken....
Heerlijke kipcocktail (of garnalencocktail) met walnoten en mandarijntjes
Lekker om een uurtje of vier 's-middags van smullen zodat het weer iets kan zakken voor het diner.
Dit recept is van Marlon
Zeker de moeite waard om op haar blog rond te neuzen.

Ingredienten:

 (voor 6 volle glaasjes):
1 dubbele kipfilet (zo'n 500 gram)
1 blikje mandarijntjes
Bakje walnoten
Cocktailsaus (half recept)
Rucola
Kruiden

Bereiden:

Kruid de kip met wat kipkruiden of peper, zout (kruidenzout), kerrie en paprikapoeder. 
Bak de kip gaar of trek het gaar in bouillon.
 Laat de kip afkoelen en pluis het met twee vorken in sliertjes. 
Zet mooie cocktailglazen klaar of gebruik andere glazen van ca. 150 ml inhoud. 
Vul de bodem van de glaasjes met wat rucola sla. 
Snijd deze eventueel in iets kleinere stukjes.
Meng de kipfilet met cocktailsaus, uitgelekte mandarijntjes en in kleinere stukjes gebroken walnoot. 
Houd per glas 1 of 2 mandarijntjes achter en een hele walnoot. 
Ik heb drie flinke juslepels van de zelfgemaakte cocktailsaus gebruikt.
 Gebruik zoveel je lekker vindt.
 Sla tijdens het mengen de mandarijntjes in kleinere stukjes.
 Heb je een vrij dikke saus dan kan je wat mandarijn sap toevoegen.
Verdeel het kipmengsel voorzichtig over de glaasjes.
 Schenk er nog een lepel saus overheen.
 Leg daar nog een paar stukjes rucola op plus één of twee mandarijntjes en een walnoot. 
 Eet de cocktail met een kleine vork.
 
Variatie:

Als je saus uit een flesje gebruikt dan is het lekker om deze aan te lengen met verse slagroom. 
Dat maakt de saus wat zachter en vloeibaarder.
Varieer eens met kleine stukjes appel, ananas of gemengd fruit
Vervang de kip voor garnaaltjes, surimi, rivierkreeftjes of krabvlees
Maak de cocktail als een grove salade.


0 reacties:

Een reactie posten