Camembert uit de Oven
Ga je bij mensen op bezoek tijdens kerst of krijg je juist gasten over de vloer?
Maak dan alsjeblieft deze camembert uit de oven als borrelhapje (of voorgerecht, zo u wilt).
Je kunt het meeste werk dagen van tevoren al doen, en op het moment suprème hoef je het kaasje alleen in de oven te schuiven.
Succes verzekerd volgens Culy
En dat is zeker waar
Hier blijf je van eten....yummie
Ingrediënten
Voor 4-5 personen:
1 camembert mét houten doosje
Olijfolie, witte wijn of vermouth
Geroosterd brood
Ter garnering:
cranberrysaus,
vijgenchutney,
tijm,
rozemarijn,
chili flakes,
knoflook
Bereiden:
Verwarm je oven voor op 180 graden.
Haal de kaas ruim van tevoren uit de verpakking, verwijder de folie en schuif terug in het doosje. Kerf de bovenkant van de kaas in en wrijf in met een beetje witte wijn, vermouth of olijfolie.
Steek er eventueel een paar naaldjes rozemarijn (of tijm) en een teentje knoflook in, en top desgewenst met chili flakes.
Leg het dosje voor de zekerheid op een met bakpapier bekleed bakblik en bak gedurende 15-20 minuten, totdat de kaas heerlijk zacht is.
Serveer met een flinke klodder cranberrysaus of vijgenchutney, geroosterd brood of rauwe groenten zoals broccoli, wortel en bleekselderij en dig in!
0 reacties:
Een reactie posten