vrijdag 14 oktober 2022

Reeragout met Appel, Veenbessen en Knolselderpuree


Reeragout met Appel Veenbessen en Knolselderpuree

Ingredienten:

1/2 kilo reestoofvlees
50 gram boter
2 wortelen (in plakjes)
ui (grote, fijngesnipperd)1
1 selderstengel (in stukjes)
8 jeneverbessen
1 takje tijm
2 blaadjes verse laurier
1 sneetje peperkoek
1 eetlepel mosterd
1 fles rode wijn
60 gram fondantchocolade
1/4 knolselder
4 grote aardappelen 
melk
4 appelen
200 gram veenbessenconfituur
nootmuskaat
peper
zout

Bereiden:

Schroei het vlees dicht en kruid het met peper en zout. 
Voeg wortelplakjes, gesnipperde ui en selderstukjes toe en stoof mee.
2Voeg tijm, laurier, jeneverbessen en wijn toe, smeer de mosterd op het sneetje peperkoek en leg het bovenop de ragout.
 Laat 2 uur afgedekt pruttelen tot het vlees mals is.
 Schil de knolselder en de aardappelen, snij in blokjes en kook samen gaar in gezouten water. Pureer en breng op smaak met melk, nootmuskaat, peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180°C. 
Verwijder het klokhuis van de appelen, vul de appelen met de veenbessencompote en schuif ze 30 minuten in de oven.
 Hak de chocolade en roer hem door de ragout.
 Breng verder op smaak met peper en zout. 
Serveer de ragout met knolselderpuree en de appeltjes met veenbessen.

Bron: Libelle


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten