Traditionele Schotse Chranachan .....
Dit dessertje is zo gemaakt
Echt een receptje voor Kerst
Het ziet er ook lekker uit
Lijkt een beetje op Eton Mess
Alleen de aardbeien zijn vervangen door frambozen
En de marsh mellows door geroosterde havermout
TIP
Wil je het minder machtig maken halveer dan de slagroom en vul aan met yoghurt
Ingredienten
20 gram ongezouten roomboter
2 eetlepels fijne kristalsuiker
50 gram havermout
250 gram verse frambozen
300 gram verse slagroom
2 eetlepes honing
2 eetlepels whisky
Bereiden;
Smelt de boter met de suiker in een koekenpan
Als de suiker is opgelost voeg je de havermout erbij
Rooster dit voor ca 3 minuten
Let op dat het niet verbrand
Roer goed door en schud ze op een bord
Zet opzij om af te koelen
Hak ze fijner als ze zijn afgekoeld
Maak de frambozen schoon
Pureer ondertussen 100 g frambozen (per 4 personen) met de staafmixer.
Klop met een handmixer de slagroom stijf in een kom en spatel er de honing, whisky en de helft van de havervlokken door.
Maak laagjes in de glazen van afwisselend het roommengsel, de frambozensaus, de rest van de frambozen en de rest van de havermout.
Bron: Internet
0 reacties:
Een reactie posten