Minced Pie`s
Deze kleine gebakjes met fruitige vulling worden in Engeland gegeten
Zoals hier de oliebollen en appelflappen traditie is
Is aan de overkant van de plas de minced pies een traditie
Het lekkerst is als je al enige weken van tevoren de mincedmeat maakt
Zodat alle smaken heerlijk door elkaar kunnen trekken
Het recept voor mincedmeat vind je HIER
Dit recept is voor het deeg en het maken van de pie`s
Mincemeat Pie Deeg
Ingrediënten voor het deeg
ca. 20 stuks
225 g bloem
100 g boter
25 g suiker
snufje zout
geraspte schil en sap van 1 sinaasappel (ongeveer 55 ml sap)
Bereiden
Zo maak je het deeg voor de mince pies
Zeef de meel met een snuf zout in een grote kom.
Voeg de boter in blokjes toe.
Wrijf de boter door het meel tot je een samenstelling hebt die lijkt op broodkruim.
Voeg nu de suiker en geraspte schil toe en meng door elkaar.
Voeg het sap toe en roer met de een mes totdat het deeg samenkomt.
Kneed met de hand snel tot een bal.
Wikkel het in huishoudfolie.
Laat het deeg minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor tot 210ºC.
Je hebt een mini muffin vorm nodig om de pie`s te vormen.
Laat 10 minuten afkoelen voor je de bakjes uit de vormpjes haalt en laat verder afkoelen op een rek.
Bestuif met poedersuiker voor het serveren.
0 reacties:
Een reactie posten