RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.

Image and video hosting by TinyPic
Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....


Image and video hosting by TinyPic


Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....



Image and video hosting by TinyPic

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?

Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

Image and video hosting by TinyPic

EN je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.




Daisypath Christmas tickers




Image and video hosting by TinyPic


Groetjes......Jeanne



Image and video hosting by TinyPic


GASTENBOEK....



Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...



Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....



Image and video hosting by TinyPic



Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??


Image and video hosting by TinyPic

Klik HIER om naar het postkantoortje te gaan...




En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place


Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan




Image and video hosting by TinyPic



En een hoop psp lesjes en Smulpaapje



Met meer recepten en productinfo...

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken



Aan Jeanne`s Keukentafel



Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


Image and video hosting by TinyPic



*~*~*~*

Mincemeat

.



Dit recept is van Rachel Allen
In Engeland en Schotland hebben ze met de kerst heerlijke mincemeat pie`s
Een heerlijke kruidige vulling zit er in de kleine gebakjes
Zelf maken is makkelijk en je kunt je eigen smaakjes erin doen

Mincemeat
Ingredienten
2 grote goudrenetten of andere kookappels(geschild en in stukjes)
2 sinaasappels(de schil geraspt en het sap)
2 citroenen (de schil geraspt en het sap)
250 gram boter (ijskoud en geraspt)
275 gram rozijnen
275 gram krenten
275 gram sultana`s
125 gram gemixt droog fruit (gehakt)
650 gram donkere bruine suiker
50 gram amandelen
2 theelepels gemengde kruiden
75 ml Irish Whiskey

Bereiding:
Doe de appel stukjes in een sauspan met 1 theelepel water.
Doe de deksel erop en kook op laag vuur (8 a 10 minuten)
De appels moeten helemaal gaar zijn (appelmoes)
Laat afkoelen...
Mix de andere ingredienten erdoor en doe het mengsel in gesteriliseerde potten
Laat minstens 2 weken staan om alle smaken tot ontwikkeling te laten komen

*In engeland word i.p.v. boter "suet"(niervet) gebruikt
Je kunt het bij iedere goeie slager kopen als je het authentieke recept wil aanhouden*

TIP:

Lekker voor kleine mincemeat pie`s
Op pannekoekjes en bij vla, ijs of pudding

0 reacties:

Een reactie plaatsen