Kerstkrans
Deze heerlijke kerstkrans kwam ik tegen op de site van Janneke.
Het recept zat tussen meerdere recepten en de bronvermelding was ik kwijt.
Bij deze heb ik dit even recht gezet....
Mocht je me een leuk recept toe sturen vergeet dan niet de bron te vermelden.
Zodat ik het correct kan neerzetten.
Deze heerlijke kerstkrans kwam ik tegen op de site van Janneke.
Het recept zat tussen meerdere recepten en de bronvermelding was ik kwijt.
Bij deze heb ik dit even recht gezet....
Mocht je me een leuk recept toe sturen vergeet dan niet de bron te vermelden.
Zodat ik het correct kan neerzetten.
Ingredienten
300 gr amandelspijs
300 gr bladerdeeg
2 eieren
4 el abrikozenjam
bigarreaux
oranjesnippers
300 gr bladerdeeg
2 eieren
4 el abrikozenjam
bigarreaux
oranjesnippers
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 225°C (heteluchtoven op 200)
Leg het ontdooide bladerdeeg op elkaar en rol het in de lengte uit
Op een met bloem bestoven werkblad totdat het 10-12 cm breed en 40 cm lang is.
Meng 1 losgeklopt ei goed door de amandelspijs en vorm een lange rol
Leg de amandelrol midden op de deeglap en rol het deeg erom heen
Plak de deegnaad met wat water dicht.
Draai de lange rol met de naad naar beneden en vorm er een cirkel van
Klop het 2e ei los en bestrijk de kerstkrans ermee.
Bak de krans 25 minuten in de voorverwarmde oven
Klop de abrikozenjam los en bestrijk de nog warme kerstkrans ermee.
Garneer met oranjesnippers en bigarreaux.
Banketstaaf: Snij de rol doormidden voor 2 banketstaven van 20 cm.
1 reacties:
Hoi,
Leuk dat je mijn recept van kerstkrans helemaal woordelijk hebt gekopieerd, maar je bent de bronvermelding vergeten:
http://www.jannekes.nl/taart/kerstkrans.htm
Groetjes en oant sjen,
Janneke
http://www.jannekes.nl
Een reactie posten