Caribische Oliebollen met Krab
Ingredienten:
250 gr oliebollenmix
5 dl melk
2 blikjes krab a 170 gr
4 lente-uitjes, fijngesneden
1 eetlepel fijngesneden verse koriander
1/2 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
sap en schil van 1 limoen
1 ei
zonnebloemolie
Zeef de bloem boven een beslagkom.
Klop het ei los in de melk en voeg het mengsel al roerende toe
aan de bloem tot een glad, dik beslag ontstaat.
Roer het krabvlees los met een vork en voeg het met het vocht,
lente-ui, koriander, peper, limoenschil en -sap toe aan het beslag.
Meng de ingredienten goed en laat het beslag een halfuur in
een warme omgeving rijzen.
Verhit de frituur op 180°C.
Vet een kleine ijsbolletjestang of 2 eetlepels in met olie
en schep hiermee het beslag in de frituur.
Bak de oliebollen tot ze aan alle kanten goudbruin zijn.
Laat ze goed uitlekken en serveer ze warm.
Lekker met een frisse dip van
1 en 1/2 dl yoghurt
1/2 eetlepel gehakte 1 theelepel limoensap,
1/2 theelepel chilipoeder
1/2 heelepel lkomijn
zout en peper
Vermeng alles goed en doe in een kommetje
Presenteer bij de oliebollen.
0 reacties:
Een reactie posten