Champignon Bacondip
Ingredienten
3 gedroogde porcine paddestoeltjes
1/2 cup kokend water
8 plakken dikke plakken bacon of spek
1 prei (in smalle reepjes)
4 knoflook teentjes
1 pond shiitake paddestoelen (fijn gehakt)(paar bewaren voor garneren)
1 theelepel zout
1/4 theelepel verse peper
1 en 1/2 theelepel tijm (fijn gehakt)
200 gram cream cheese (Kamertemperatuur)
2 cups zure room
3 eetlepels bos uitjes (fijn gesneden)
1/2 cup kokend water
8 plakken dikke plakken bacon of spek
1 prei (in smalle reepjes)
4 knoflook teentjes
1 pond shiitake paddestoelen (fijn gehakt)(paar bewaren voor garneren)
1 theelepel zout
1/4 theelepel verse peper
1 en 1/2 theelepel tijm (fijn gehakt)
200 gram cream cheese (Kamertemperatuur)
2 cups zure room
3 eetlepels bos uitjes (fijn gesneden)
Bereiden
Doe de porcini in het hete water en laat 20 minuten staan
Haal ze daarna uit de vloeistof,knijp ze uit en hak ze fijn
Giet het weekvocht door een zeef en zet opzij
Bak de bacon of spek krokant
laat de bacon uitlekken op keukenpapier
Giet het vet uit de pan en bewaar 1/4 cup van het braadvet
Veeg de pan schoon met keukenpapier
Hak de bacon fijn
Schep 3 eetlepels van het braadvet in de koekenpan
Voeg de prei en knoflook toe
Laat dit zachtjes bakken op halfhoog vuur onder af en toe roeren tot de prei glazig word (2 minuten)
Doe de shiitake en de porcini erbij
Voeg zout en peper toe
Zet vuur iets hoger
Kook de paddestoelen tot ze zacht zijn onder af en toe roeren (5 a 8 minuten)
Voeg de tijm toe en laat nog 2 minuten koken
Doe het mengsel in een kom en laat afkoelen
Met de mixer de cream cheese in een kom zacht roeren
Voeg de zure room toe en mix goed door
Roer met de hand de paddestoelen,3/4 van de bacon, de bosuitjes en 2 lepels porcini vloeistof toe
Indien nodig meer vloeistof toevoegen tot de goede dikte is verkregen
Doe het mengsel op een mooie schaal en garneer met de overgebleven bacon en bosuitjes
Bak de shiitake voor garnering even aan in wat baconvet tot ze bruin is
Strooi deze over de dip
Haal ze daarna uit de vloeistof,knijp ze uit en hak ze fijn
Giet het weekvocht door een zeef en zet opzij
Bak de bacon of spek krokant
laat de bacon uitlekken op keukenpapier
Giet het vet uit de pan en bewaar 1/4 cup van het braadvet
Veeg de pan schoon met keukenpapier
Hak de bacon fijn
Schep 3 eetlepels van het braadvet in de koekenpan
Voeg de prei en knoflook toe
Laat dit zachtjes bakken op halfhoog vuur onder af en toe roeren tot de prei glazig word (2 minuten)
Doe de shiitake en de porcini erbij
Voeg zout en peper toe
Zet vuur iets hoger
Kook de paddestoelen tot ze zacht zijn onder af en toe roeren (5 a 8 minuten)
Voeg de tijm toe en laat nog 2 minuten koken
Doe het mengsel in een kom en laat afkoelen
Met de mixer de cream cheese in een kom zacht roeren
Voeg de zure room toe en mix goed door
Roer met de hand de paddestoelen,3/4 van de bacon, de bosuitjes en 2 lepels porcini vloeistof toe
Indien nodig meer vloeistof toevoegen tot de goede dikte is verkregen
Doe het mengsel op een mooie schaal en garneer met de overgebleven bacon en bosuitjes
Bak de shiitake voor garnering even aan in wat baconvet tot ze bruin is
Strooi deze over de dip
Serveer met toast of geroosterd stokbrood
Bron: Martha Stewart
0 reacties:
Een reactie posten