Peer en Camembert
Ingredienten:
1 Camembert of Brie (koud)
1 eetlepel ongezouten boter
2 eetlepels brandy
1 grote peer (geschild en in stukjes)
1 theelepel verse rozemarijn (gehakt)
2 eetlepel balsamico azijn
1 eetlepel honing
8 halve walnoten
1 eetlepel ongezouten boter
2 eetlepels brandy
1 grote peer (geschild en in stukjes)
1 theelepel verse rozemarijn (gehakt)
2 eetlepel balsamico azijn
1 eetlepel honing
8 halve walnoten
Bereiden
Snij de camembert overdwars doormidden zodat je 2 camembert`s hebt
Zet even opzij
Laat de boter in een koekenpan smelten
Voeg de peerblokjes toe en kook ze zacht (3 minuten)
Roer de brandy erdoor en kook voor 1 minuut
Voeg de rozemarijn toe en roer alles goed door
Haal van het vuur af
Op 1 helft van de camembert het perenmemgsel verdelen (houd 2 eetlepels apart voor garnering)
Zet deze helft op een mooie schaal
Zet even opzij
Laat de boter in een koekenpan smelten
Voeg de peerblokjes toe en kook ze zacht (3 minuten)
Roer de brandy erdoor en kook voor 1 minuut
Voeg de rozemarijn toe en roer alles goed door
Haal van het vuur af
Op 1 helft van de camembert het perenmemgsel verdelen (houd 2 eetlepels apart voor garnering)
Zet deze helft op een mooie schaal
Zet de koekenpan weer op het vuur voeg de balsamico en de honing toe
Laat heel zachtjes sudderen (3 minuten) tot het beetje dikker is
Zet opzij om af te koelen (5 minuten)
Giet de afgekoelde balsamico honingmengsel over de peren en camembert
Leg de andere camembert helft erboven op
Leg hier op de 2 lepels perenmengsel en de walnoten
Sprenkel er wat rozemarijn over
Hierover de resterende balsamico honingmengsel
Serveer direkt
Laat heel zachtjes sudderen (3 minuten) tot het beetje dikker is
Zet opzij om af te koelen (5 minuten)
Giet de afgekoelde balsamico honingmengsel over de peren en camembert
Leg de andere camembert helft erboven op
Leg hier op de 2 lepels perenmengsel en de walnoten
Sprenkel er wat rozemarijn over
Hierover de resterende balsamico honingmengsel
Serveer direkt
Bron: Martha Stewart
0 reacties:
Een reactie posten