Bevroren Merengue met Praline
INGREDIËNTEN
100 g blanke amandelen
3 eiwitten260 g kristalsuiker
zout
Voor de vulling
100 g melkchocolade, in stukjes
200 ml slagroom125 ml crème fraîche
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 100°C.
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en teken op elk stuk papier 6 cirkels van 9 cm ø. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
Laat even afkoelen en hak 40 g amandelen in een keukenmachine fijn.
Klop de eiwitten met een mespunt zout tot zachte pieken.
Klop er beetje bij beetje 150 g suiker door.
Blijf kloppen tot er een stijve en glanzende massa ontstaat.
Schep er de fijngemalen amandelen door.
Verdeel het eiwitschuim met een lepel over de cirkels op de bakplaten.
Laat de meringues in het midden van de oven ca 75 min drogen.
Laat daarna afkoelen.
Verwarm 110 g suiker met 60 ml water al roerend tot de suiker is opgelost.
Breng de suikeroplossing snel aan de kook en laat koken tot de oplossing karamelkleurig is;
(roer tussentijds niet)
Laat de belletjes wegtrekken en schenk de suikersiroop over de gehakte amandelen.
Laat afkoelen en hard worden.
Laat even afkoelen.
Klop 125 ml slagroom stijf en schep er het chocolademengsel en de crème fraîche door.
Bestrijk 4 afgekoelde meringues met de helft van de vulling en dek af met een tweede meringue.
Verdeel de rest van de vulling hierover en dek af met de rest van de meringues.
Zet de taartjes minimaal 2 uur in vriezer.
Haal ze 10 min voor het serveren eruit.
Klop de rest van de slagrom lobbig en breek de praline (evt. met een deegroller) in stukken.
Garneer met slagroom en praline.
0 reacties:
Een reactie posten