RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Bevroren Merenque met Praline


Bevroren Merengue met Praline

INGREDIËNTEN

100 g blanke amandelen
3 eiwitten
260 g kristalsuiker
zout
Voor de vulling
100 g melkchocolade, in stukjes
200 ml slagroom
125 ml crème fraîche


BEREIDING

Verwarm de oven voor op 100°C.
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en teken op elk stuk papier 6 cirkels van 9 cm ø.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
Laat even afkoelen en hak 40 g amandelen in een keukenmachine fijn.
Klop de eiwitten met een mespunt zout tot zachte pieken.
Klop er beetje bij beetje 150 g suiker door.
Blijf kloppen tot er een stijve en glanzende massa ontstaat.
Schep er de fijngemalen amandelen door.
Verdeel het eiwitschuim met een lepel over de cirkels op de bakplaten.
Laat de meringues in het midden van de oven ca 75 min drogen.
Laat daarna afkoelen.

Hak intussen voor de praline de rest van de amandelen grof en verspreid ze over bakpapier.
Verwarm 110 g suiker met 60 ml water al roerend tot de suiker is opgelost.
Breng de suikeroplossing snel aan de kook en laat koken tot de oplossing karamelkleurig is;
(roer tussentijds niet)
Laat de belletjes wegtrekken en schenk de suikersiroop over de gehakte amandelen.
Laat afkoelen en hard worden.

Smelt voor de vulling de chocolade met de slagroom al roerend op heel laag vuur( of au bain marie)
Laat even afkoelen.
Klop 125 ml slagroom stijf en schep er het chocolademengsel en de crème fraîche door.
Bestrijk 4 afgekoelde meringues met de helft van de vulling en dek af met een tweede meringue.
Verdeel de rest van de vulling hierover en dek af met de rest van de meringues.
Zet de taartjes minimaal 2 uur in vriezer.
Haal ze 10 min voor het serveren eruit.
Klop de rest van de slagrom lobbig en breek de praline (evt. met een deegroller) in stukken.
Garneer met slagroom en praline.

Bron: Elle

0 reacties:

Een reactie posten