Rum Rozijnen Truffels
Ingredienten:
125 gram slagroom
750 gram melkchocolade15 gram boter
40 gram rozijnen
60 gram donkere rum
Bereiden
Doe de rozijnen en de rum in een blender of keukenmachine
Draai tot de rozijnen fijn zijn gedraaidVerwarm au bain marie de slagroom
Haal van het vuurIntussen 350 gram van de chocolade fijn hakken
Doe de chocolade met de boter bij de slagroom
Roer alles om tot het goed is vermengd
Roer de rum rozijnen in het slagroom chocolade mengsel
Roer tot alles goed vermengd is
Zet opzij voor minstens 6 uur
Beter nog om een hele nacht te laten staan
Gebruik een heel kleine ijslepel om bolletjes uit het rumrozijnen mengsel te steken
Leg ze op een bakblik op bakpapierHak de over gebleven 400 gram chocolade fijn
Doe 3/4 in een kom en zet in de magnetron voor 20 sec
Roer het mengsel door
Zet weer terug in de magnetron voor 20 sec en roer weer door
Doe dit tot de chocolade goed is gesmolten
Doe dan de overige 1/4 chocolade in de kom en roer heel goed door
Als alles goed gemengd is met 2 lepels een rumrozijnen balletje oppakken
en door de chocolade roeren tot de truffel goed bedekt is
Leg ze om op te stijven terug op het bakblik
Doe zo met alle balletjes
Laat ze enige minuten opstijven tot de chocolade hard is
Serveer op kamertemperatuur
Bron: Ina Garten (Barefoot Contessa)
0 reacties:
Een reactie posten