Slowcook Peertjes in de Rode Wijnsaus
Ingredienten
1 kilo peren (Wilder Gieseman)
1 fles fruitige rode wijn
150 gram suiker
3 eetlepels honing
1 kaneelstokje
2 steranijs
2 kardemompeulen (gekneusd)
1 vanillestokje (open)
2 kruidnageltjes
2 zwarte peperkorrels
1 stuk citroenschil
sap van 1 citroen
1 fles fruitige rode wijn
150 gram suiker
3 eetlepels honing
1 kaneelstokje
2 steranijs
2 kardemompeulen (gekneusd)
1 vanillestokje (open)
2 kruidnageltjes
2 zwarte peperkorrels
1 stuk citroenschil
sap van 1 citroen
Bereiden
Schil de peren (laat het steeltje eraan)
Snij een schijfje van de onderkant zodat de peertjes rechtop kunnen staan
Besprenkel de peertjes met citroensap zodat ze niet bruin worden
*Doe de wijn in de slowcooker met de suiker en de honing en de rest van de kruiden
Leg de deksel op de slowcooker en zet op hoog voor 30 minuten
Roer af en toe tot de suiker is opgelost*
Vanaf * tot * kun je ook in een steelpannetje doen.
Is de suiker op gelost kunnen de peertjes in het sap in de slowcooker
Zet de slowcooker op hoog voor 2 a 4 uur (hangt van de grootte van de peer af)
Haal de peertjes uit de pan
Giet de wijn uit de slowcooker in een steelpannetje
Zet op hoog vuur en laat de saus indikken (10 minuten)
Maak de saus iets dikker met een beetje maizena
(even oplossen in water en in de saus gieten)
Laat even doorkoken
Giet de wijnsaus in een schaal en zet de peertjes erin.
Je kunt dit ook in een gewone pan op het vuur maken
Zet het vuur dan heel laag en zet er een vlamverdeler onder
Snij een schijfje van de onderkant zodat de peertjes rechtop kunnen staan
Besprenkel de peertjes met citroensap zodat ze niet bruin worden
*Doe de wijn in de slowcooker met de suiker en de honing en de rest van de kruiden
Leg de deksel op de slowcooker en zet op hoog voor 30 minuten
Roer af en toe tot de suiker is opgelost*
Vanaf * tot * kun je ook in een steelpannetje doen.
Is de suiker op gelost kunnen de peertjes in het sap in de slowcooker
Zet de slowcooker op hoog voor 2 a 4 uur (hangt van de grootte van de peer af)
Haal de peertjes uit de pan
Giet de wijn uit de slowcooker in een steelpannetje
Zet op hoog vuur en laat de saus indikken (10 minuten)
Maak de saus iets dikker met een beetje maizena
(even oplossen in water en in de saus gieten)
Laat even doorkoken
Giet de wijnsaus in een schaal en zet de peertjes erin.
Je kunt dit ook in een gewone pan op het vuur maken
Zet het vuur dan heel laag en zet er een vlamverdeler onder
Bron:JunglefrogCooking
0 reacties:
Een reactie posten