Caramel Fondue
Een fondu als dessert
Maar dan in plaats van chocolade...caramel
Lekker om fruit,cake en allerlei lekkers in te dopen
wat je maar kan combineren met caramel
Ingredienten:
2 cups suiker
1/4 cup water1 cup slagroom
1 vanille stokje (merg eruit gehaald)
Om te dippen:fruit, cake, biskwie, marsh mellows e.d
Bereiden:
Doe de suiker met 1/4 cup water in een steelpannetje
Kook op mediumlaag vuur en roer met houten lepel tot de suiker is opgelostDoe het deksel erop en breng aan de kook
Hou het deksel 1 minuut erop om de condens terug te laten vallen in de pan
Zet het vuur hoger en deksel eraf
NIET ROEREN
Beweeg de pan tot de suiker een bruine kleur heeft
Giet voorzichtig de slagroom erbij
Pas op voor spatten het is kokend heet
Doe het merg van de vanillestokje erbij
Roer alles goed door en giet in een fondue pannetje
Zet het boven een waxine lichtje
Serveer gelijk met allerlei lekkers om te dippen
Bron: Martha Steweart
0 reacties:
Een reactie posten