RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Kaaskoekjes


Kaaskoekjes met Uiensalsa

Ingrediƫnten
Kaaskoekjes:
100 g bloem
100 g boter (kamertemperatuur)
100 g belegen Gouda (bv. Reypenaer)
1 ei
Uiensalsa:
1 rode ui
2 koffielepels stroop
1 scheutje rode wijnazijn
enkele takjes verse dragon

Bereiding

Voor de Kaaskoekjes:

Neem een mengschaal en doe er de bloem, de kaas en de (malse) boter bij.
Breek het ei en meng het onder het koekjesdeeg.
Was de handen en kneed het deeg tot een koekjesdeeg
Rol het deeg tot een worst van 4 tot 5 centimeter diameter.
Verpak het rolletje deeg in een vel vershoudfolie.
Leg het deeg in de koelkast en laat het daar 30 tot 40 minuten
voor het bakken van de kaaskoekjes:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Hou het bakblik bij de hand.
Neem de opgesteven rol koekjesdeeg en snij het met een scherp mes in schijfjes van zo’n halve centimeter breed.
Leg een vel bakpapier of een siliconenmatje op het bakblik.
Schik de schijfjes deeg op de ovenschaal.
Alternatief: Je kunt ook balletjes van het deeg rollen en ze platdrukken tot koekjes.
Bak de kaaskoekjes in 10 tot 12 minuten goudbruin in de hete oven van 200°C.
Laat ze afkoelen en bewaar ze in een doos met deksel.

Voor de Uiensalsa:

Neem een kleine mengschaal.
Pel de ui en snij de bol in zo fijn mogelijke stukjes.
Neem er de tijd voor, want een dipsaus met te grote stukken ui is niet zo smakelijk.
Meng de stroop onder de stukjes ui.
Voeg een scheutje rode wijnazijn toe.
Pluk de blaadjes dragon en snipper ze fijn.
Meng ze onder de salsa en proef.
Kruid de dipsaus naar persoonlijke smaak met peper en zout.
Breng de smaken in balans door nog wat extra stroop of dragon toe te voegen.
Schep de salsa in een schaaltje en bewaar ze op een koele plek.


0 reacties:

Een reactie posten