Kaaskoekjes met Uiensalsa
Ingrediƫnten
Kaaskoekjes:
100 g bloem
100 g boter (kamertemperatuur)
100 g belegen Gouda (bv. Reypenaer)
1 ei
100 g boter (kamertemperatuur)
100 g belegen Gouda (bv. Reypenaer)
1 ei
Uiensalsa:
1 rode ui
2 koffielepels stroop
1 scheutje rode wijnazijn
enkele takjes verse dragon
2 koffielepels stroop
1 scheutje rode wijnazijn
enkele takjes verse dragon
Bereiding
Voor de Kaaskoekjes:
Neem een mengschaal en doe er de bloem, de kaas en de (malse) boter bij.
Breek het ei en meng het onder het koekjesdeeg.
Was de handen en kneed het deeg tot een koekjesdeeg
Rol het deeg tot een worst van 4 tot 5 centimeter diameter.
Verpak het rolletje deeg in een vel vershoudfolie.
Leg het deeg in de koelkast en laat het daar 30 tot 40 minuten
voor het bakken van de kaaskoekjes:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Hou het bakblik bij de hand.
Neem de opgesteven rol koekjesdeeg en snij het met een scherp mes in schijfjes van zo’n halve centimeter breed.
Leg een vel bakpapier of een siliconenmatje op het bakblik.
Schik de schijfjes deeg op de ovenschaal.
Alternatief: Je kunt ook balletjes van het deeg rollen en ze platdrukken tot koekjes.
Bak de kaaskoekjes in 10 tot 12 minuten goudbruin in de hete oven van 200°C.
Laat ze afkoelen en bewaar ze in een doos met deksel.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Hou het bakblik bij de hand.
Neem de opgesteven rol koekjesdeeg en snij het met een scherp mes in schijfjes van zo’n halve centimeter breed.
Leg een vel bakpapier of een siliconenmatje op het bakblik.
Schik de schijfjes deeg op de ovenschaal.
Alternatief: Je kunt ook balletjes van het deeg rollen en ze platdrukken tot koekjes.
Bak de kaaskoekjes in 10 tot 12 minuten goudbruin in de hete oven van 200°C.
Laat ze afkoelen en bewaar ze in een doos met deksel.
Voor de Uiensalsa:
Neem een kleine mengschaal.
Pel de ui en snij de bol in zo fijn mogelijke stukjes.
Neem er de tijd voor, want een dipsaus met te grote stukken ui is niet zo smakelijk.
Meng de stroop onder de stukjes ui.
Voeg een scheutje rode wijnazijn toe.
Pluk de blaadjes dragon en snipper ze fijn.
Meng ze onder de salsa en proef.
Kruid de dipsaus naar persoonlijke smaak met peper en zout.
Breng de smaken in balans door nog wat extra stroop of dragon toe te voegen.
Schep de salsa in een schaaltje en bewaar ze op een koele plek.
Pel de ui en snij de bol in zo fijn mogelijke stukjes.
Neem er de tijd voor, want een dipsaus met te grote stukken ui is niet zo smakelijk.
Meng de stroop onder de stukjes ui.
Voeg een scheutje rode wijnazijn toe.
Pluk de blaadjes dragon en snipper ze fijn.
Meng ze onder de salsa en proef.
Kruid de dipsaus naar persoonlijke smaak met peper en zout.
Breng de smaken in balans door nog wat extra stroop of dragon toe te voegen.
Schep de salsa in een schaaltje en bewaar ze op een koele plek.
Bron: Jeroen (Dagelijkse Kost)
0 reacties:
Een reactie posten