Bietjes,Geitenkaas en Cranberry Pakketjes
Een vegetarische kerstlunch voor 6 personen.
Ingredienten:
400 gram bietjes (rauw en schoon geboend)
1 eetlepel olijfolie
200 gram spinazie (gewassen)
200 gram geitenkaas (verkruimeld)
1 kleine ui (gesnipperd)
1 rode chilipeper (zaadlijsten en zaadjes verwijderd en fijn gesnipperd )
50 gram gedroogde cranberry`s
Bloem voor bebloemen
500 gram bladerdeeg (diepvries)
1 ei (geklopt)
Maanzaadjes om te strooien
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 190 graden celsius.
Doe de bietjes in een ovenschaal en bedruppel met olie
Bestrooi met peper en zout
Rooster ze voor 45 minuten,draai ze halverwege om
Zet ze opzij om af te koelen
Verwijder de vel
Doe intussen de spinazie in een pan en kook ze 2 a 3 minuten
Giet af in een vergiet, knijp er zoveel mogelijk water uit
Snij de bietjes in partjes en doe ze in een kom met de spinazie, kaas, ui, chilipeper en cranberry`s
Breng op smaak met peper en zout
Zet opzij.
Op een bebloemd werkvlak het bladerdeeg uitrollen
Snij er 6 vierkantjes uit van 15 x 15
Verdeel de vulling over de bladerdeeg vierkantjes.
smeer de randen van het bladerdeeg in met geklopt ei
Vouw de hoekjes over de vulling
Druk de randen op elkaar om het pakketje dicht te maken
Leg de pakketjes op een bakplaat
Smeer de bovenkant in met het geklopte ei
Strooi de maanzaadjes erover
Bak ze in de oven voor 15 a 20 minuten tot ze knapperig zijn
Verdeel de pakketjes over de borden en serveer ze met geroosterde aaardappeltjes en koriander
0 reacties:
Een reactie posten