RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Kerst Koekjes

Christmas Tree Cookies

Mijn zoektocht naar lekkere en leuke kerstkoekjes hebben hele leuke receptjes opgeleverd
Ik hoefde niet eens ver te zoeken
Internetfriend Cat had een lekker receptje voor kerstkoekjs geplaatst
Deze koekjes zijn na het bakken in de chocolade gedoopt.
Maar je kunt ze ook versieren met glazuur en kleine zilveren pilletjes
Of bestrooien met (vruchten of chocolade) hagelslag
En ontzettend leuk om de kids de koekjes te laten decoreren.
Dus kids..........handen wassen en
Aan tafel en versieren maar......
Maar eerst de koekjes bakken,
 en met zo`n leuke koekjesvorm in kerstsfeer is het helemaal leuk

Ingredienten:

1 cup boter (zachte)
1 cup margarine
1 cup licht bruine suiker (aangedrukt)
3 & 1/2 cup bloem
1/2 cup rijstbloem
citroenrasp van 1 citroen

Bereiden:

Mix de boter, margarine en suiker tot een luchtig mengsel
Voeg de citroenrasp toe en mix dit erdoor
Zeef de bloem en doe bij het mengsel
Mix tot een deeg
Haal het deeg uit de kom
Vorm een bal en verpak het in huishoudfolie
Leg in de koelkast voor 24 uur
Verwarm de oven voor tot 140 graden celsius
Haal het deeg uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen
Deel het deeg in 2 om het makkelijker te bewerken
Rol het deeg uit op een bebloemd werkvlak
Vergeet de deegroller ook niet met bloem te besmeren
Met een koekjesvorm de koekjes uit het deeg steken
Leg de koekjes op een bakblik wat bekleed is met bakpapier
Bak de koekjes in de voorverwarmde oven voor ca. 25 minuten
Het overtollige deeg weer uitrollen en er weer koekjes van maken
Het halve recept is goed voor 40 koekjes
Je kunt de andere helft van het deeg gelijk gebruiken of invriezen.
Laat de koekjes als ze zijn gebakken op een rek afkoelen.

Voor de chocolade dip:

Gebruik goeie chocolade
Ingredienten:
1/2 cup pure chocolade
1/2 cup melk chocolade

Bereiden:

Smelt de chocolade au bain marie
Roer af en toe even door het mengsel
Als alles is gesmolten kunnen de koekjes 1 voor 1 ingedoopt worden
Laat ze goed uitdruipen
Leg de koekjes op een blad wat is bekleed met aluminiumfolie om te drogen
Eenmaal droog verpak ze dan in een luchtdichte koekjestrommel
Of verpak ze in leuke verpakkingen om cadeau te geven.


Zo`n koekjespot is al een feest en met eigengemaakte kerstkoekjes helemaal
Zo`n koekjespot staat op m`n verlanglijstje....
Wie weet.....

Bron: Kat can Cook

0 reacties:

Een reactie posten