Kerstham met dille
Ham is al jaren een favoriet hier.
Dirk is er gek op en hij is niet zo weg van kalkoen.
Dit recept komt mooi van pas om de ham eens anders te kruiden.
Ziet er in ieder geval goed uit.
En heb je over is het lekker op brood of als hamsalade.
Ingrediƫnten:
1 eetlepel honing
1 theelepel gemalen kruidnagel
1 eetlepel zonnebloemolie
1 beenham (ca. 700 g, op kamertemperatuur)
30 gram boter
2/3 bakje dille (a 15 g)
2 eetlepels grove mosterd
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Meng de honing, kruidnagel en olie in een kom.
Bestrijk de beenham ermee.
Leg de ham met de boter in de ovenschaal.
Bak in de oven in ca. 1 uur gaar.
Draai elke 15 minuten om
Snijd ondertussen de dille fijn.
Meng in een kom met de mosterd.
Bestrijk na het bakken de beenham ermee.
Laat afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten.
Snijd het vlees aan tafel aan.
Bron: Allerhande van A.H.
0 reacties:
Een reactie posten