RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Glutenvrij Christmas Cake


Glutenvrij Christmas Cake

Ingredienten:

200 gram pruimen (zonder pit)
40 gram gesuikerd fruit
200 gram rozijnen
200 gram krenten
200 gram citrus schilletjes (gesuikerde)
200 gram glace kersen
125 ml donkere rum
125 ml tawny port
250 gram ongezouten boter (kamertemperatuur + extra om in te vetten)
250 gram bloem (glutenvrij)
1 theelepel all spice
1 theelepel nootmuskaat
fijn zeezout
300 gram donkere bruine suiker
5 eieren

Voor het glazuur:
3 grote eieren
700 gram poedersuiker
sap van 1/2 citroen

Bereiden:

Hak de pruimen klein
Doe dit met de overige gedroogde fruitsoorten in een kom
Giet de helft van de rum en de helft van de port erbij
Dek af met huishoudfolie en zet een nacht in de koeling.

De volgende dag....
Verwarm de oven voor op 150 graden celsius
Vet een bakblik in (26 cm doorsnee)
Strooi er wat bloem in en gooi het overtollige eruit.
Zeef de bloem in een grote kom met de all spice, nootmuskaat en snufje zout
Klop in een andere kom de boter met de suiker tot ze licht van kleur en luchtig is.
klop er iedere keer 1 ei door tot het helemaal is opgenomen
Voeg dan pas het volgende ei toe.
Voeg het fruitmengsel met de rum en port toe en schep dit door het boter/ei mengsel
Zeef de bloem en schep dit door het fruit/ ei mengsel
Doe het mengsel in het bakblik en zet in de oven
Laat ca 2 uur bakken en test met een sateprikker of de cake gaar is.

Haal de cake uit de oven als ze gaar is
Prik er met een prikker gaatjes in
Meng de overgebleven port en rum en giet dit over de cake als ze nog warm is
Laat de cake afkoelen en haal ze uit de vorm als ze is afgekoeld

Splits de eieren voor de glazuur
Klop de eiwitten niet helemaal stijf
Zeef de poedersuiker en schep iedere keer een lepel suiker bij het eiwit
Blijf ondertussen kloppen tot de poedersuiker is opgenomen.
Voeg het citroensap toe en klop het mengsel nu goed stijf
Smeer de glazuur over de cake, maak er een soort pieken van.
Je kunt de zijkant ook met glazuur doen of alleen de bovenkant
Strik dan een mooi lint om de cake heen
Laat het glazuur nu opstijven











0 reacties:

Een reactie posten