Kerstsalade met Chiligarnalen
Ingredienten:
2 tenen knoflook
6 semi-zongedroogde tomaten (potje 295 g)
2 eetlepels verse dille
2 sneetjes wit casinobrood
12 diepvries reuzengarnalen (ontdooid)
2 eetlepels traditionele olijfolie
1 theelepel Louisiana Gold pepper saus
25 gram rucola
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Snijd de knoflook, de semi-gedroogde tomaten en de verse dille fijn.
Haal de korstjes van het brood.
Pel de garnalen.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de garnalen in 2 min. bruin aan.
Schep de helft van de knoflook erdoor en leg de garnalen op een met bakpapier beklede bakplaat.
Maal het brood met de pepersaus en dille fijn in de keukenmachine.
Voeg de rest van de knoflook en eventueel zout toe.
Verdeel het broodkruim over de garnalen.
Bak de garnalen in de oven in ca. 15 min. goudbruin en krokant.
Verdeel de rucola met de tomaten en een beetje olie uit het potje over de borden.
Leg de garnalen erop.
Variatietip:
Je kunt de salade ook maken met 200 gram zalm- of kabeljauwfilet.
Combinatietip:
Lekker met ciabatta (brood) en verse knoflooksaus (bakje
Bron: A.H be
0 reacties:
Een reactie posten