Kerstkoekjes op een Stokje
Dit zijn toch leuke kerstkoekjes....
En met verschillende icing versieringen maak je er iets bijzonders van
Leuk om met kinderen te maken....
Maak ze dan van te voren en laat de kids helpen met versieren.
Zet de koekjes bij eilkaar in een beker
Of prik de stokjes in een have sinaasappel......
Ingredienten:
300 gram bloem
200 gram boter (koud in blokjes)
100 gram suiker
2 theelepels vanille extract
1 a 2 eetleps melk
rood, groen en wit icing ( kant en klaar)
eetbare zilver pilletjes
verder nog
stokjes en koekjes vormpjes (doorsnee 6 cm) (kertvormpjes zijn het leukst)
Bereiden:
Zeef de bloem in een kom en voeg de boter toe
Werk met je vingertoppen de bloem en boter door elkaar, zodat je op broodkruim lijkend deeg krijgt
Voeg de suiker, vanille extract en 1 eetlepel melk.
Meng alles tot je een bal deeg hebt
Voeg meer melk toe indien nodig
Het deeg moet zacht zijn maar niet kleverig
Doe huishoudfolie om de bal en laat 30 minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
Strooi wat bloem op je werkvlak en rol het deeg uit (ca 4 mm dik)
Gebruik de koekjes vormpjes om koekjes uit het deeg
Leg de uitgestoken koekjes op de bakplaat en druk er voorzichtig een stokje in.
Bak ze 10 a 12 minuten of tot ze licht goudbruin zijn.
Laat ze afkoelen op de bakplaat en neem een spatel om ze op een rek verder af te koelen
Rol de icing uit op een met poedersuiker bestrooide ondergrond
Neem verschillende koekvormpjes en steek hiermee vormpjes uit de icing
Plak ze met poedersuiker op de koekjes en versier ze met zilverpilletjes.
Bron: Good to Know
0 reacties:
Een reactie posten