Kerstsalade van Truffelgeitenkaas Pompoen Dadels en Stoofpeertjes
Ingrediƫnten
voor 4 personen
bakpapier
200 g pompoenblokjes
olijfolie
zout
peper
100 gram truffelgeitenkaas
50 gram medjouldadels
2 eetlepels truffelmayonaise
2 eetlepels rode balsamicoazijn
2 eetlepels Griekse yoghurt
75 gram eikenbladsla-melange
100 gram stoofperen op siroop uitgelekt
100 gram cranberry en cashewnotenmix
Bereiden:
Kooktijd: 10 min.
Extra tijdsinformatie: + 20 minuten oventijd
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de pompoenblokjes erover.
Besprenkel met wat olijfolie, breng op smaak met zout en peper.
Bak de pompoenblokjes 20 minuten af in de oven.
Schaaf de truffelgeitenkaas in plakjes.
Halveer de medjouldadels, verwijder de pitten.
Meng de truffelmayonaise, balsamicoazijn en Griekse yoghurt.
Breng de dressing op smaak met zout en peper.
Neem een grote saladeschaal en verdeel hier de eikensbladslamelange, dadels, stoofperen, cranberrynotenmix, pompoenblokjes en truffelgeitenkaas over.
Besprenkel de salade met de truffeldressing en serveer direct.
TIP:
Geef er een kannetje extra dressing bij
0 reacties:
Een reactie posten