RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Abrikozen Kip Christmas Pie

 


Abrikozen Kip Christmas Pie

Deze Christmas Pie is een echte topper met Kerst! 
Staat prachtig op de gedekte tafel en de zoete abrikozensaus geeft een verrassende twist.
 Genieten gegarandeerd!

Ingredienten:

1⁄2liter water
15 gram Italiaanse kruidenmix (tijm rozemarijn oregano salie)
450 gram kipfilet (3 stuks)
175 gram spekblokjes
2 stengels bleekselderij (150 gram in kleine blokjes)
2 uien (200 gram in kleine blokjes)
150 gram winterpeen in kleine blokjes
2 teentje(s) knoflook in kleine blokjes
2  eetlepels olijfolie
1 potje Hero abrikozenjam
1snufje peper en zout
900 gram kipgehakt
2  rollen vers bladerdeeg
2 eetlepels paneermeel
1 ei

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C.
Breng in een ruime pan het water met de helft van de Italiaanse kruidenmix aan de kook.
 Draai het vuur laag en voeg de kipfilets toe.
 Laat de kipfilets 15 minuten pocheren met het deksel op de pan.
Haal de kipfilets uit het pocheervocht, laat ze afkoelen en snijd ze schuin door zodat je 6 stukken van gelijk formaat hebt.
 Houd het pocheervocht apart.
Hak de rest van de Italiaanse kruidenmix fijn.
Verhit een koekenpan en bak hierin de spekblokjes 3 minuten.
 Voeg de ui, bleekselderij, peen, knoflook, Italiaanse kruidenmix en eventueel wat olijfolie toe en bak alles tot de groenten zacht zijn.
Voeg 3 eetlepels abrikozenjam toe, draai het vuur hoog en bak tot al het vocht is verdampt.
Breng op smaak met flink peper en zout en laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
Doe het kipgehakt in een kom en meng het afgekoelde groentemengsel er doorheen.
Vet de bakvorm in met olie of boter en bekleed met 1 vel bladerdeeg. 
Snijd het overtollige deeg af.
Verdeel het paneermeel over de taartbodem en vul de bakvorm met de helft van het kipmengsel.
Leg de stukken gepocheerde kipfilet er in een stervorm bovenop.
Leg de rest van het kipgehakt-mengsel er bovenop, druk goed aan en vorm het gehakt tot een halve bol.
 Snijd een grote cirkel uit het tweede vel bladerdeeg en bekleed hier de taart mee.
 Druk de randjes goed aan en steek een klein rondje uit het deeg bovenop de taart.
 Steek eventueel kerstvormpjes uit het overgebleven deeg en bekleed hiermee de taart.
 Bestrijk de taart met het losgeklopte ei en zet 20 minuten in de koelkast.
 Bak de taart 50 minuten in de oven. 
Dek de taart halverwege af met aluminiumfolie, om te voorkomen dat de taart te bruin wordt. 
Laat de taart de laatste 5 minuten nog bakken zonder aluminiumfolie.
Laat 10 minuten rusten voordat je de taart aansnijdt.

Abrikozensaus:
Breng 500 ml van het pocheervocht samen met de kruiden en de rest van de pot abrikozenjam aan de kook.
 Laat inkoken tot je een dikke saus hebt.
Zeef de saus en breng op smaak met flink peper en zout. 

Tip: 
Je kunt de Christmas Pie versieren met allerlei leuke vormpjes.
 Kies je eigen favoriet! 
Of laat de taart zoals deze is, ook prachtig! 





Bron: Hero


0 reacties:

Een reactie posten