Arnhemse Meisjes
Dit is het originele recept van bakker Albert Hagdorn uit Arnhem.
Het deeg kan het beste een nachtje rusten dan is het makkelijker te verwerken.
Voor 35-40 koekjes
Het deeg kan het beste een nachtje rusten dan is het makkelijker te verwerken.
Voor 35-40 koekjes
Ingredienten
190 gr. bloem
1 dl. melk
4 druppels citroensap (zo nodig later meer)
5 gr. verse gist
105 gr. ongezouten boter (verdeeld in 5 stukjes)
snufje zout
Bereiden
Het werkvlak bestrooien met kristalsuiker in plaats van bestuiven met bloem.
Meng bloem, melk, citroensap, zout en gist.
Klop met een elektrische mixer 2 minuten op hoge snelheid een van de stukjes boter door het mengsel.
Doe hetzelfde met de andere klontjes boter.
Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het een nacht in de ijskast staan.
Oven voorverwarmen op 140 gr. C. of stand 1.
Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het een nacht in de ijskast staan.
Oven voorverwarmen op 140 gr. C. of stand 1.
De bakplaat bedekken met vetvrij papier.
Bestooi het werkvlak met kristalsuiker en rol het deeg over de suiker uit.
Bestooi het werkvlak met kristalsuiker en rol het deeg over de suiker uit.
Nog wat suiker eroverheen strooien en verder uitrollen tot het heel dun is.
Met een uitsteekvorm koekjes uitsteken. (De oorspronkelijke vorm is ovaal.)
Leg de koekjes op de bakplaat en strooi er nog wat suiker over.
30-40 Minuten bakken of tot ze goudbruin zijn.
Bron: Roald Dahl's kookboek
Met een uitsteekvorm koekjes uitsteken. (De oorspronkelijke vorm is ovaal.)
Leg de koekjes op de bakplaat en strooi er nog wat suiker over.
30-40 Minuten bakken of tot ze goudbruin zijn.
Bron: Roald Dahl's kookboek
0 reacties:
Een reactie posten