Tiramisu Cupcakes
Cupcakes....wie kent ze nu nog niet
In allerlei mooie kleuren en smaken zijn ze te koop
En het maken van cupcakes is ook zo leuk
Er zijn zoveel smaken,versieringen en toebehoren te koop
Het is zeker de moeite waard
Kijk ook eens op mijn andere blog voor cupcake recepten
Ingrediënten
Cupcakes
165g zachte boter
100g lichtbruine basterdsuiker
100g poedersuiker
4 eieren
260g zelfrijzend bakmeel
80g ricotta
2 el oploskoffie (opgelost in 4 el heet water)
12 amaretti biscuitjes (grove kruimels)
100g lichtbruine basterdsuiker
100g poedersuiker
4 eieren
260g zelfrijzend bakmeel
80g ricotta
2 el oploskoffie (opgelost in 4 el heet water)
12 amaretti biscuitjes (grove kruimels)
Vulling en Topping
500g mascarpone
2 druppels vanille extract
4 el suikerbakkerspoeder
4 el Marsala wijn
8 amaretti biscuitjes (grof verkruimeld)
2 druppels vanille extract
4 el suikerbakkerspoeder
4 el Marsala wijn
8 amaretti biscuitjes (grof verkruimeld)
Suikersiroop
165g kristalsuiker
165ml water
2 el oploskoffiepoeder
165ml water
2 el oploskoffiepoeder
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180*C en plaats in elk vakje van het muffinbik een papieren cupcake vormpje.
Mix de boter en suiker in de beslagkom toot een romige massa.
Voeg 2 eieren en de helft van het meel toe aan de boter en roer de ingrediënten goed door elkaar.
Herhaal deze stap met de overige 2 eieren en zeef de rest van het meel boven de kom.
Voeg de ricotta, koffie en koekkruimels toe en roer de massa goed door.
Vul de cupcakevormpjes met het beslag en strijk met de achterkant van een lepel het beslag glad in het muffinblik.
Bak de cupcakes gaar en goudbruin in ongeveer 20 minuten.
Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.
Mix de boter en suiker in de beslagkom toot een romige massa.
Voeg 2 eieren en de helft van het meel toe aan de boter en roer de ingrediënten goed door elkaar.
Herhaal deze stap met de overige 2 eieren en zeef de rest van het meel boven de kom.
Voeg de ricotta, koffie en koekkruimels toe en roer de massa goed door.
Vul de cupcakevormpjes met het beslag en strijk met de achterkant van een lepel het beslag glad in het muffinblik.
Bak de cupcakes gaar en goudbruin in ongeveer 20 minuten.
Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.
De vulling en de siroop kun je maken terwijl de cupcakes in de oven staan.
De Vulling en Topping
Mix alle ingrediënten voor de vulling samen in een beslagkom en zet de gladde massa in de koelkast.
De Siroop
Verwarm alle ingrediënten voor de siroop in het steelpannetje totdat de suiker opgelost is.
Zodra alle suiker opgelost is zet je de hittebron hoger en kook je de siroop een paar minuten.
Haal de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen
Zodra alle suiker opgelost is zet je de hittebron hoger en kook je de siroop een paar minuten.
Haal de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen
De Luxe Cupcake
Zodra alle cupcakes volledig afgekoeld zijn kun je de cupcakes gaan vullen met een klein beetje mascarpone vulling.
Strijk met behulp van het kwastje alle gevulde cupcakes aan de bovenzijde in met een beetje siroop.
Vul de spuitzak met de rest van de vulling en spuit op elke cupcake een mooie toef.
Bestrooi de toef met wat chocolade snippers en cacaopoeder.
Schenk de rest van de siroop in het glazen kannetje,
Iedereen kan naar smaak dan nog wat siroop over de cupcake schenken
Strijk met behulp van het kwastje alle gevulde cupcakes aan de bovenzijde in met een beetje siroop.
Vul de spuitzak met de rest van de vulling en spuit op elke cupcake een mooie toef.
Bestrooi de toef met wat chocolade snippers en cacaopoeder.
Schenk de rest van de siroop in het glazen kannetje,
Iedereen kan naar smaak dan nog wat siroop over de cupcake schenken
0 reacties:
Een reactie posten