Irish Coffeetaart...
Deze taart heb ik al diverse keren gemaakt
En is een regelrecht succes....
En het is niet moeilijk.....
Dus wat let je......
Ik weet zeker dat het bij jou ook een succes word
;-)))))
Ingredienten:
1 pakje cafe noir
100 gram gesmolten boter 6 blaadjes gelatine
1 dl sterke koffie
100 gram suiker
3 el whisky
1/2 l slagroom
200 gram MonChou
2 dl vanillevla
mokkaboontjes of chocolaatjes voor de garnering.
Bereiden:
Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm (20 cm).
Druk het mengsel met de bolle kant van een lepel glad.
Plaats de bodem 30 minuten in de koelkast.
Week de gelatine enkele minuten in ruim koud water tot de blaadjes soepel zijn.
Los eerst de uitgeknepen gelatine in de hete koffie op en dan 50 gram van de suiker.
Voeg de Whisky toe en laat het mengsel afkoelen.
Klop 1/2 dl slagroom met twee eetlepels suiker lobbig.
Klop de MonChou met een mixer glad, Voeg de vla toe en klop tot het mengsel glad is.
Klop het koffiemengsel erdoor en laat het MonChou mengsel lobbig worden.
Spatel de geslagen slagroom erdoor. Verdeel het mengsel over de taartbodem.
Laat de taart in de koelkast in ca. 3 uur opstijven.
Verwijder de rand van de springvorm.
Klop de rest van de slagroom met 1 volle eetlepel suiker stijf en spuit toeven op de taart.
Versier elke toef met een moccaboon of chocolaatje.
2 reacties:
Hoi Jeanne,
Deze ga ik volgende week vrijdag maken, op advies van mijn mannetje, die had het gezien op facebook!
Ik laat je weten hoe het heeft gesmaakt. (als de taart lukt!)
Groetjes Marga
het is er een waar je verslaafd aan raakt Marga.
heel erg yummie
Groetjes en fijn weekend
Een reactie posten