RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Chipolata Pudding


Chipolata Pudding

Iedereen vind het wel lekker...
Alleen de harde stukjes van de bigarreaux worden vaak niet op prijs gesteld
Neem inplaats daarvoor amarenen kersen fijn gesneden
En snij ze niet zo erg fijn
Je ziet dan nog wat erin zit en proeft de kersen beter
De muskaatflikken hoeft er niet persee op
De pudding mag ook met een vruchtensaus, vruchten of slagroom gegarneerd worden

Ingrediënten:

1 tulband puddingvorm voor 1 & 1/2 liter
250 ml melk 
75 gram kristalsuiker
1 vanillestokje 
4 blaadjes gelatine wit 
1 eetlepel maizena 
3 eieren
75 gram blanke rozijnen (in rum geweekt)
6 eetlepels marasquin (likeur, flesje 100 ml, slijter) 
1 pak slagroom (500 ml)
1 eetlepel  bigarreaux (gekonfijte vruchtjes, fijn gesneden)
150 gram bitterkoekjes ( in stukjes)
2 mandarijntjes (partjes gehalveerd en pitjes eruit)

Voor garnering:

1 zak chocolade musketsterren (175 gram optioneel)
Slagroom 
Vruchtensaus

Bereiden:

Verwarm de melk en de suiker in een pan met dikke bodem.
Snijd het vanillestokje in de lengte door en voeg toe aan de melk.
Houd 15 min. tegen de kook aan. Neem het stokje eruit en schraap met een mesje het merg eruit.
Doe het merg terug in de melk en neem de pan van het vuur.
Laat iets afkoelen. Week de gelatine 5 min. in water.
Meng de maïzena in een pan met 1 eetlepel water tot een glad papje.
Splits de eieren en klop de eidooiers door de maizena.
Schenk er al roerende een beetje warme melk bij.
De melk mag niet kokend heet zijn, want dan stolt het eigeel.
Zet de pan op de laagste pit en klop het eimengsel ferm met een garde.
Blijf roeren en laat indikken.
Dit kan even duren.
Haal de pan van het vuur zodra het eimengsel de dikte heeft van vanillevla.
Knijp de gelatine uit en roer door de vla.
Laat snel afkoelen tot kamertemperatuur door de pan in ijskoud water te zetten en goed te roeren.
Week ondertussen de rozijnen in de marasquin.
Klop de slagroom stijf.
Roer 1 el slagroom door de vla, zo wordt deze wat luchtiger.
Schep de rozijnen met marasquin, bigarreaux en bitterkoekjes door de
Schep de rest van de slagroom er luchtig door. Spoel de vorm om met koud water.
Schep de pudding erin en zet afgedekt minimaal 5 uur in de koelkast.
Houd de onderkant van de vorm voor het serveren even onder de hete kraan en stort de pudding op een bord.
Versier met de musketsterren , slagroom en geef er apart vruchtensaus bij

Bron: A.H

0 reacties:

Een reactie posten