Jeanne`s Mincemeat
Ik maak al een paar jaar mincemeat in eind September
Zodat de smaken goed kunnen intrekken
In de loop der tijd heb ik enige aanpassingen in het recept gedaan
En nu heb ik geheel mijn eigen recept gemaakt
Krenten doe ik er niet in, ik vind ze te hard
De rozijnen doe ik royaal erin
En cranberry`s en dadels is ook yummie
Het ruikt goed wat in de pot zit.....
En ik denk dat de mincepie`tjes best zullen smaken als ik ze ga bakken
Dit is mijn recept van mincemeat.....
Ook lekker als laagje in appeltaart (cupcakes ga ik nog uitproberen)
Ingredienten:
2 goudrenetten
1 sinaasappel (sap & rasp)2 citroenen (sap & rasp)
250 gemengde rozijnen (A.H.)
100 gram gedroogde cranberry`s
50 gram gedroogde ananas (in stukjes)
50 gram gedroogde papaja (in stukjes)
200 gram gedroogde abrikozen (in stukjes)
200 gram grote gele rozijnen
350 gram donkere basterdsuiker
1 & 1/2 borrelglas whiskey
250 gram boter (heel koud)
Kruidenmengsel:
1 & 1/2 theelepel all spice
2 theelepels kaneelpoeder
1/2 theelepel kruidnagelpoeder
1 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel kardamom
Bereiden:
Schil de appelen en verwijder het klokhuis
Zet met 1 eetlepel water op en kook er moes van
Laat helemaal afkoelen
Schep de afgekoelde moes in een schaal
Voeg het gedroogde fruit toe en rasp van citroen en sinaasappel
Rasp de boter fijn (zo vlug mogelijk, ze mag niet warm worden)
Voeg de suiker toe en hussel alles even door elkaar
Mix de kruiden in een kommetje door elkaar
Strooi dit over het mengsel en hussel door
Voeg nu het citroen en sinaasappelsap toe met de whiskey
Hussel alles door en doe in een grote weckpot
Zet koel en donker weg voor minstens 3 weken
Lekker voor kleine mincepie`s
Maar als vulling bij appeltaart ook prima te gebruiken
Mincemeat word lekkerder als het enige weken staat
Je kunt het tot ca 1 jaar bewaren
Bron: ik
0 reacties:
Een reactie posten