Foto: Patricia Heal
Maple Cheesecake met Maple Cranberry Compote
Laat je niet ontmoedigen door de lengte van het recept,
Het is een schitterende cheese cake en erg lekker
De sleutel van dit recept is de gereduceerde maple siroop
De Maple Cranberry Compote is heerlijk bij de cake en vult het goed aan
Gereduceerde Maple siroop:
1 & 1/2 cups maple siroop
Korst:
2 cups biskwietjes (fijn gemalen)
3 eetlepels suiker
1/2 theelepel kaneelpoeder
6 eetlepels ongezouten boter (gesmolten)
Vulling:
1 cup bruine suiker (aangedrukt)
3 eetlepels bloem
1/4 theelepel zout
1 cup gereduceerde maple siroop
2/3 cup zure room
2 theelepels vanille extract
4 grote eieren
Maple-Cranberry Compote
Benodigdheden:
24 cm doorsnee springvorm met 6 cm hoge kant
Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier
Bereiden:
Reduceer de maple siroop tot 1 cup
Kook de maple siroop in een steelpan
Roer er geregeld in
Let op dat het niet overkookt
Laat ca 5 minuten koken
Haal van het vuur af en laat afkoelen tot kamertemperatuur
Korst:
Zet het rek in het midden van de oven
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Doe de verkruimelde koekjes in een kom met de kaneel en suiker
Voeg de boter erdoor en mix alles goed door
Doe de kruimels in het bakblik en duw het goed aan en ook de zijkanten
Bak de korst ca 10 minuten
Haal uit de oven en laat afkoelen
Zet de temperatuur van de oven op 150 graden celsius
Voor de vulling
Klop de cream cheese in de kom van de mixer tot pieken
Voeg de suiker, bloem en zout toe
Klop alles goed door tot een zacht geheel
Voeg de cup gereduceerde maple siroop, zure room en vanille extract toe
Tot alles goed vermengd is
Schraap met een spatel de wand van de kom schoon
Voeg de eieren toe
2 en weer 2
De eerste eieren moeten opgenomen zijn voor de volgende erbij kan
Klop met de kom een paar x op het werkblad zodat er geen luchtbellen in zitten
Giet de vulling in de afgekoelde korst
Bak tot de vulling "gezet" is (ca 1 uur en 30 minuten)
In het midden is het nog wobbelig
Is de cake klaar kan hij afkoelen op een rek
Bedek de cake met huishoudfolie en zet hem in de koelkast
Snij de cake voor het serveren in punten
Leg de punt op een bordje en geef er Maple Cranberry Compote bij
Maple Cranberry Compote
Ingredienten:
2 cups verse cranberry`s (schoongemaakt en gewassen)
1/2 cup pure maple siroop
1/4 cup donkere bruine suiker ( aangedrukt)
1/4 cup cranberry sap
1/2 theelepel citroen rasp
Bereiden:
Doe de ingredienten in een pannetje en breng aan de kook
Laat de suiker oplossen
Roer af en toe
Zet het vuur laag en laat 5 minuutjes koken
Doe in een schaal en laat afkoelen (ca 2 uur)
Dek de schaal af met huishoudfolie
Bewaar in de koeling tot gebruik
N.B.
Maple Syrup is te koop o.a. bij Jumbo
Bron: Epicurious
Foto: Patricia Heal
0 reacties:
Een reactie posten