foto: David Smith / Istock
Oyster Chowder
Chowder is eigenlijk niets anders dan een dikke vissoep uit Amerika
Je kunt het in verschillende smaken maken (uiteraard)
Met mosselen of andere schepdieren krijg je weer een heel andere smaak
De bekendste chowder is wel Clam Chowder
Die iets eenvoudiger is dan deze versie
Ingredienten:
36 medium oesters
2 eetlepels boter (ongezouten)
4 plakjes bacon
1 ui (gepeld en gesnipperd)
2 selderijstelen (klein gesneden)
wit van 2 preien (klein gesneden)
1 eetlepel witte bloem
1/2 cup vermouth
2 cups oesternat
3 cups slagroom
2 aardappelen (geschild en fijn gesneden)
zeezout
verse peper uit de molen
Tabasco
Bosje platte peterselie (grof gehakt)
Bereiden:
Maak de oesters schoon en vang het vocht op
Doe in een middelgrote pan de boter en bacon
Laat even aanbakken (mag niet bruinen)
Doe de uien prei en selderijstelen erbij
Laat alles sauteren tot de groente zacht is (niet bruinen)
Voeg de bloem toe en roer alles goed door en laat 2 minuten koken
Voeg de vermouth toe
Kook 1 minuut
Voeg het oesternat toe en breng aan de kook (5 minuten)
Voeg de room toe en de aardappelstukjes
Breng aan de kook
Laat sudderen tot de aardappelen gaar zijn
Voeg de oesters toe en haal van het vuur af
Kruid de chowder met zout en peper en de tabascosaus
Strooi de peterselie erover
Serveer gelijk met geroosterde sneetjes baquette
Bron: The Daily Green
0 reacties:
Een reactie posten