Oesters Casino
Ingredienten:
4 plakjes bacon
125 gram ongezouten boter
1/2 cup heel fijn gesneden sjalotjes
1/4 cuprode paprika (heel fijn gesneden)
1/4 cup selderijstengel (heel fijn gesneden)
1 eetlepel citroensap
1/4 theelepel worchestersaus
snufje cayenne peper
grof zout
2 dozijn oesters (schoongemaakt en in halve schelp
peterselie (fijn gesnipperd voor garnering)
125 gram ongezouten boter
1/2 cup heel fijn gesneden sjalotjes
1/4 cuprode paprika (heel fijn gesneden)
1/4 cup selderijstengel (heel fijn gesneden)
1 eetlepel citroensap
1/4 theelepel worchestersaus
snufje cayenne peper
grof zout
2 dozijn oesters (schoongemaakt en in halve schelp
peterselie (fijn gesnipperd voor garnering)
Bereiden:
Verwarm de oven voor tot 200 graden
Bak de bacon uit tot ze knapperig is
Laat ze uitdruipen op een stuk keukenrol
Doe de boter, sjalotjes, paprika, selderij, citroensap, cayennepeper en worchestersaus in een keukenmachine.
Mix ca 20 seconde tot alles goed vermengd is
Leg een laag grof zout op een bakblik (1/2 cm)
Verwarm 8 minuten in de oven
Leg de halve oesters op het warme zout
Schep een eetlepel van het botermengsel over elke oester
Verkruimel de bacon erover
Bak de oesters in de oven tot de bovenkant bubbelt ca 12 minuten (niet overkoken)
Strooi er peterselie over
Serveer gelijk
Bak de bacon uit tot ze knapperig is
Laat ze uitdruipen op een stuk keukenrol
Doe de boter, sjalotjes, paprika, selderij, citroensap, cayennepeper en worchestersaus in een keukenmachine.
Mix ca 20 seconde tot alles goed vermengd is
Leg een laag grof zout op een bakblik (1/2 cm)
Verwarm 8 minuten in de oven
Leg de halve oesters op het warme zout
Schep een eetlepel van het botermengsel over elke oester
Verkruimel de bacon erover
Bak de oesters in de oven tot de bovenkant bubbelt ca 12 minuten (niet overkoken)
Strooi er peterselie over
Serveer gelijk
Bron: Martha Stewart
0 reacties:
Een reactie posten