Fazant met Zuurkool
Een echte klassieker onder de wildgerechten
Nu ben ik zelf niet zo`n grote wild liefhebber
Maar dit recept is wel een uitzondering....
Dus het mag zeker niet ontbreken bij de wildrecepten
Ingredienten:
1 flinke fazant
2 eetlepels boter
500 gram zuurkool
1 theelepel geraspte verse gemberwortel5 jeneverbessen
1 laurierblaadje
1& 1/2 dl witte wijn
1 deciliter slagroom
Peper & zout
Maizena
Bereiden:
Bestrooi de fazant met zout en peper.
Verhit de boter in de braadpan en bak de fazant rondom aan.
Neem de vogel uit de pan.
schep de zuurkool in het bakvet
Doe de gember, de jeneverbessen en het laurierblaadje erbij en meng goed door elkaar met 2 vorken.
Schenk de wijn erop, leg de fazant met de borst omlaag op de zuurkool en sluit de pan.
Laat de fazant afgedekt in ca. 1 uur gaar stoven.
Keer de fazant halverwege.
Dit kan ook in de oven...
Verwarm de oven voor op 180 graden
Zet de pan met het deksel erop in de oven
Draai halverwege de fazant om en het deksel er weer op.
Leg de gare fazant op een warme schaal en gooi het laurierblaadje weg.
Schep de zuurkool met een schuimspaan uit de pan.
Druk het vocht er zoveel mogelijk uit met de achterkant van een lepel.
Leg de zuurkool om de fazant.
Roer de slagroom door het stoofvocht en bind de saus heel licht met allesbinder.
Lekker met gekookte aardappelen of aardappelpuree.
1 reacties:
Oei, dat lijkt me zeker erg geslaagd, ook voor degene die niet zo van zuurkool houden!
Bedankt voor dit mooie recept!!!!!
Een reactie posten