Cranberry en Witte Chocolade Pannettone
Ik kwam dit recept tegen op de site van BBC Good Food
Ik heb het zelf nog nooit gemaakt
Het leek me altijd zo`n werk met het kneden, net als brood
Maar met mn Kenwood moet het een eitje wezen
Ik wil dit zeker maken
Het lijkt me erg lekker
Ingredienten:
500 gram bloem + voor bepoederen van bakblik
2 x 7 gram zakjes droge gist
100 gram rietsuiker
200 ml melk
1 theelepel zout
3 eieren
1 theelepel vanille extract
200 gram zachte boter (in kleine stukjes)
175 gram gedroogde cranberry`s
100 gram gesuikerde citroenschil (fijn gehakt)
85 gram witte chocolade (in stukjes)
2 x 7 gram zakjes droge gist
100 gram rietsuiker
200 ml melk
1 theelepel zout
3 eieren
1 theelepel vanille extract
200 gram zachte boter (in kleine stukjes)
175 gram gedroogde cranberry`s
100 gram gesuikerde citroenschil (fijn gehakt)
85 gram witte chocolade (in stukjes)
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Doe de bloem in een kom met de gist en het zout
Mix goed door voeg de suiker toe en mix weer door
Maak de melk handwarm in een pannetje
Klop de eieren met de vanille extract
Doe de melk en de eieren bij het bloemmengsel
Klop tot een zacht deeg (ca 2 minuten)
(gebruik de keukenmachine of mixer met deeghaken)
Laat het mengsel staan (ca 1 uur) tot het verdubbeld in volume is
Voeg de boter toe en gebruik de pulse knop om de botertoe te voegen in het deeg
Laat weer 1 uur staan om te rijzen
Voeg de cranberry`s, witte chocolade en gesuikerde citroenschil toe
Werk voorzichtig door het deeg
Beboter een rond bakblik (doorsnee 20cm) met boter.
Maak van dubbel bakpapier een "kraag" die 10 cm hoger is dan het bakblik
Bekleed hier de zijkant van het bakblik mee
Leg het deeg op een bebloemd werkvlak
Kneed het deeg tot een ronde bal
Het deeg is erg zacht dus bebloem je schone handen ook goed
Leg de bol in het bakblik en laat 30 minuten staan om te rijzen
Borstel met een kwastje de bovenkant in met geklopt ei
Strooi er amandelen over
Bak voor ca 45 a 50 minuten tot de pannetonne goudbruin en goed gerezen is
Haal uit het bakblik en zet op een rek om af te koelen
Doe de bloem in een kom met de gist en het zout
Mix goed door voeg de suiker toe en mix weer door
Maak de melk handwarm in een pannetje
Klop de eieren met de vanille extract
Doe de melk en de eieren bij het bloemmengsel
Klop tot een zacht deeg (ca 2 minuten)
(gebruik de keukenmachine of mixer met deeghaken)
Laat het mengsel staan (ca 1 uur) tot het verdubbeld in volume is
Voeg de boter toe en gebruik de pulse knop om de botertoe te voegen in het deeg
Laat weer 1 uur staan om te rijzen
Voeg de cranberry`s, witte chocolade en gesuikerde citroenschil toe
Werk voorzichtig door het deeg
Beboter een rond bakblik (doorsnee 20cm) met boter.
Maak van dubbel bakpapier een "kraag" die 10 cm hoger is dan het bakblik
Bekleed hier de zijkant van het bakblik mee
Leg het deeg op een bebloemd werkvlak
Kneed het deeg tot een ronde bal
Het deeg is erg zacht dus bebloem je schone handen ook goed
Leg de bol in het bakblik en laat 30 minuten staan om te rijzen
Borstel met een kwastje de bovenkant in met geklopt ei
Strooi er amandelen over
Bak voor ca 45 a 50 minuten tot de pannetonne goudbruin en goed gerezen is
Haal uit het bakblik en zet op een rek om af te koelen
Blijft in aluminiumfolie 1 week goed
Of bewaar in vriezer ca 1 maand.
Of bewaar in vriezer ca 1 maand.
Bron:Good Food
0 reacties:
Een reactie posten