Mini Kalkoen Cranberry Pasteitjes
Hartige pasteitjes in mini formaat
Voor de hartige trek of als onderdeel van een buffet.
Ze zijn warm of koud lekker
En hou je niet zo van kalkoen...neem dan kip of ham
Ingredienten:
500 gram bladerdeeg (diepvries)
bloem (om te bestrooien)
250 gram Kalkoen (al gebraden)
8 eetlepels creme fraiche
8 theelepels cranberry saus
1 ei (los geklopt)
Bereiden:
Verwarm de oven tot 200 graden celsius
Laat het bladerdeeg ontdooien volgens de verpakking
Bestrooi je werkvlak met bloem
Rol het deeg uit en steek er 8 cirkels uit van 10 cm doorsnee
Doe dit met een vorm of gebruik een schoteltje
Rol van het overgebleven deeg een mooi vel deeg
Snij hier 10 x 9 cm doorsnee cirkels uit
Druk de grote cirkels in een 8cm doorsnee muffin bakblik
De kalkoen met de creme fraiche en de cranberry saus vermengen
Breng op smaak met peper en zout
Schep dit mengsel in de deegcirkels in het muffinbakblik
Maak de randen vochtig met geklopt ei
Leg het kleinere cirkel deeg op de bakjes
Knijp de randen samen om het pasteitje te dichten
Zet in de koeling voor 15 a 20 minuten
Bestrijk de pasteitjes met geklopt ei
Bak ze in de oven voor ca 25 minuten
Tot het deeg knapperig en goudbruin is
Serveer warm of laat het helemaal afkoelen en serveer de pasteitjes koud
Bron: BBC Good Food
0 reacties:
Een reactie posten