Frambozen Witte chocolade Whoopies
Whoopies zijn ook een hele rage
Het zijn kleine koekjes met een vulling ertussen
ook hier zitten weer heerlijke beauty`s tussen
Dit recepie is er 1 van.....
Ingredienten:
72 koekjes (36 whoopies)
1/2 cup zachte boter
1 cup suiker
2 cups bloem
1/2 theelepel zuiveringszout
1/4 theelepel zout
1 ei
1 theelepel vanille extract
1/2 cup karnemelk
1/2 cup frambozenjam (zonder pitjes)
Chocolade mascarpone vulling
75 gram witte chocolade
1/4 cup slagroom
1/2 cup mascarpone
1/4 cup zachte boter
1/2 theelepel vanille extract
4 cups poedersuiker
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 190 graden celsius
Bekleed een bakblik met bakpapier
Zet opzij
Klop de boter met de mixer ca 30 seconde
Voeg de suiker, zuiveringszout en zout toe
Klop tot alles goed gemengd is
Schraap de rand van de kom schoon zodat het ook vermengd word
Klop het ei en de vanille extract erdoor
Voeg de bloem toe
Klop tot het is opgenomen
Giet de karnemelk erbij
Blijf kloppen tot een mooi deeg
Schep een theelepel van het deeg op de bakplaat
Laat 3 cm ruimte tussen de koekjes
Bak ze 7 a 8 minuten
Laat ze afkoelen op een rek
Haal de koekjes van het bakpapier
Maak de vulling:
Verhit op laag vuur in een kleine pan 1/4 van de slagroom met de witte chocolade
Als de chocolade is gesmolten de pan van het vuur halen
Roer tot het is afgekoeld (15 minuten)
Klop op halfhoge snelheid de 1/2 cup mascarpone cheese met 1/4 cup zachte boter in een kom
Voeg een 1/2 theelepel vanille extract toe
Klop tot het goed vermengd is
Voeg 4 cups poedersuiker toe (beetje bij beetje)
Is dit helemaal verwerkt dan mag het chocolade mengsel erbij geklopt worden
Laat 30 minuten opstijven
Doe het mengsel in een spuitzak.
*Besmeer een koekje met 1/4 theelepel frambozenjam
Spuit een beetje chocolade mascarpone mengsel op het koekje
Plaats er een ander koekje op
Bespuit de bovenkant van het koekje met chocolade mascarpone mengsel*
Herhaal van * tot * met de andere koekjes
Zet ze op een schaal en bestrooi met poedersuiker
Tip:Je kunt de koekjes 3 dagen bewaren in de koelkast
3 maanden in de vriezer
Bron: BHG
0 reacties:
Een reactie posten