Zuccotto
Ingredienten:
1 vanillecake
Voor de siroop:
1/2 cup kristal suiker
1/4 cup water
1/4 cup frambozen likeur
Voor de vulling:
2 cups koude slagroom
1/4 cup poedersuiker
Voor vulling en topping:
115 gram hazelnoten (& meer voor garnering)
115 gram grof gehakte caramelrepen ( Mars of iets dergelijks & meer voor garnering)
2 cups frambozen (& meer voor garnering)
Voor de topping:
Chocolade Ganache Icing
Ingredienten:
340 gram chocolade (in kleine stukjes
1 cup slagroom
3 eetlepels likeur (optioneel)
Bereiden:
Doe de chocolade in een kom
Verwarm de slagroom in een steelpannetje op halfhoog vuur
Breng aan de kook
Haal van het vuur en giet over de chocolade
Roer tot het mengsel helemaal is gemixt en glanzend is
Laat afkoelen voor je het over de cake giet
Vanille Creme Anglaise
Ingredienten:
1 cup slagroom
2 theelepels vanille extract
4 eidooiers
1/3 cup kristalsuiker
In een kleine steelpan de slagroom verhitten met de vanille extract
Klop intussen de eidooiers met de suiker tot ze lichtgeel van kleur is
Giet langzaam een 1/2 cup hete room bij het ei mengsel
Roer goed door
Giet het mengsel terug in de hete room
Zet op het vuur en laat dikker worden onder voortdurend roeren
NIET KOKEN
Als het mengsel aan een houten lepel "hangt"
Van het vuur halen en laten afkoelen
Leg een stuk huishoudfolie bovenop het mengsel
Het krijgt dan geen vel
Bereiden van de Zuccotto:
Verwarm de oven voor tot 180 graden celsius
Rooster de hazelnoten ca 10 minuten
haal het bruine velletje eraf (of koop blanke hazelnoten)
Rooster ze even tot ze goudbruin zijn (1 a 2 minuten)
Hak ze grof en zet ze even opzij
Doe de suiker, water en likeur in een klein steelpannetje en breng aan de kook
Roer tot de suiker is opgelost
Haal van het vuur en zet opzij om af te koelen
Bekleed een halfronde schaal met huishoudfolie (doorsnee 22 cm)
Snijd 9 rechthoekjes van de cake
Snij deze diagonaal door zodat je 18 driehoekjes hebt
Smeer beide kanten in met het suiker/likeur siroopje
Leg de driehoekjes in de schaal met de punt naar de onderkant toe
Snij stukjes bij zodat het goed past en de schaal bekleed is met de cake
Snij de bovenrand bij zodat het een gladde rand is
Zet in de koeling om op te stijven
Doe de slagroom en kristalsuiker in een kom en klop de room half stijf
Schep de noten,stukjes marsreepen frambozen door de room
Vul hiermee de schaal met cake (dit is de vulling)
Strijk de bovenkant glad en bekleed met de overgebleven cake
Dek de bovenkant af met huishoudfolie en zet in de vriezer voor ca.12 uur
Haal uit de vriezer
Haal de huishoudfolie eraf en plaats een rek op de schaal
Draai rek en bord om en haal de zuccoto eruit
Haal de buitenste huishoudfolie eraf
Neem een lepel en giet de chocolade ganache over de bol
Zorg dat de bol helemaal bedekt word overtollige chocolade druipt van het rek af,
dus zorg dat er een bord onderstaat
Zet de bol op een schaal
Snij er punten van
Serveer met de creme anglaise
Garneer met noten en frambozen en stukjes marsreep
Bron:Martha Stewart
0 reacties:
Een reactie posten