RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Geroosterde Kerst Eend


Geroosterde Kerst Eend

Ingredienten:

3 pond aardappelen (geschild en dun gesneden) 
2 uien (dun gesneden)
500 ml Kippenbouillon
Eend van ca 2 kilo (schoongemaakt en ingewanden eruit)
1 clementine (in half)
1 kaneel stokje 
½ theelepel Chinese vijf kruiden poeder
75 gram boter
1 savooie kool geraspt)
50 gram gedroogde cranberries
Zeezout en verse zwarte peper

Voor de cranberrie appelsaus:

2 Bramley appels (geschild en van klokhuis ontdaan, grof gehakt )
200 gram  verse cranberries
5 eetlepels  cider
2-3 eetlepels suiker

Bereiden:

Doe de ovenrekjes in de oven
Zodat de eend bovenaan kan staat en de aardappeltjes er vlak onder
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Leg de aardappel en de uien in een grote oven schaal
Strooi iedere laag met zout en peper
Giet de bouillon erover en maak de bovenkant glad.
Zet de schaal onder het rek waar de eend opkomt
Prik de eend in met een vork,
Stop de clementine met het kaneelstokje in de holte van de eend
Wrijf de 5 kruiden poeder over de eend
Strooi er zout en peper over.
Plaats de eend zo boven op het rek zodat de sappen van de eend in de aardappel/ui schaal valt.

TIP:
Is je schaal van de aardappels te klein...zet deze dan in een grotere ovenbakplaat.
Zo hoef je alleen de bakplaat schoon te maken
Rooster ca 1&1/2 a 2 uur
Of tot de eend gaar is en de aardappeltjes zacht en goudbruin
Intussen maaj je de cranberrie/appelsaus
Doe hier voor de cranberries, appels en de cider in een sauspan
Breng aan de kook
Zet de vlam lager en laat ca 10 minuten koken onder af en toe roeren
De cranberries knappen open en de saus word dikker
Voeg suiker toe indien nodig
Doe de saus in een kom en zet opzij.
Als de eend gaar is haal je hem uit de oven 
Zet opzij voor 10 minuten (dek af met folie)
Doe een (1 a 1 & 1/2 cm)laagje water in een pan 
Doe de helft van de boter erbij en breng aan de kook
Doe de kool erbij en roer toet de kool is geslonken
Voeg de gedroogde cranberries toe en laat nog 1 a 2 minuten koken
Of tot het water is verdwenen
Breng op smaak met peper en zout
Serveer de kool op een mooie schaal en leg de eend erop
Serveer verder met de aardappeltjes en cranberriesaus



0 reacties:

Een reactie posten