Witlof Salade met Gerookte Kipfilet Walnoten en Kerriedressing
Deze heerlijke salade heb ik van internet
De bron ben ik kwijt, dus mocht je weten van wie dit recept is geef het dan even door
Zodat ik het erbij kan zetten....
Ingredienten:
3 stronken witlof (kleingesneden)
1/2 verse ananas,
verse peterselie (fijn gehakt)
walnoten
pijnboompitten (geroosterd)
gerookte kipfilet
* kerrie dressing*
kiemgroenten
Bereiden:
Snij de witlof klein en doe deze in een schaal.
Halveer de ananas, snij 1 helft in blokjes en zorg ervoor dat je het harde hart van ananas niet gebruikt.
Doe ze bij de witlof in de schaal.
Snij de gerookte kip in blokjes en meng ze met de witlof en ananas.
Voeg de peterselie en de walnoten toe.
Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan en voeg ze ook toe.
Sprenkel de dressing er over heen en geniet van deze heerlijk frisse maaltijdsalade of als bijgerecht bij de BBQ.
* Kerrie Dressing
Ingredienten:
1 glazen potje met deksel,
3 eetlepels citroen/limoen olie,
1 eetlepel basilicumolie,
2 eetlepels azijn,
75 ml griekse yoghurt,
1 theelepel kerrie,
2 eetlepels kokos/ananassap (AH)
1 theelepel gemberpoeder,
1 eetlepel kerriesaus
peper en zout.
Bereiden:
Vul het glazen potje met alle ingrediƫnten en draai de deksel erop.
Even goed schudden en je dressing is klaar.
Lekker over de witlof ananas salade met gerookte kip, of over de meloen, ananas kip salade.
De dressing is in de koelkast nog wat langer houdbaar.
0 reacties:
Een reactie posten