Gevulde Knolselderij
Het is best moeilijk om een vegetarisch feestelijk gerecht te maken.
Met dit gerecht lijkt het zeker te voldoen aan alle eisen
Niet te moeilijk, ziet er leuk uit.
En het is lekker.....en dat is het voornaamste.
Ingredienten:
1 grote knolselderij (schoongeboend)
1 zoete aardappel in blokjes (125 gram)
2 & 1/2 eetlepel olijfolie
1 ui (gesnipperd)
1/2 theelepel komijn
1 knoflookteentje (fijn gehakt)
75 gram gemengde noten (gehakt)
125 gram quinoa (rood en witte)
10 gram gedroogde cranberries
25 gram bevroren cranberries
40 gram spinazieblaadjes (grof gehakt)
Boerenkool
Tijmtakjes (voor garnering)
Voor de pastinakencreme
400 gram pastinaken (geschild en in grove stukjes)
400 ml amandelmelk
1 eetlepel bieslook (fijn geknipt)
nootmuskaat
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
Pak de selderijknol in een groot stuk alufolie en plaats het op een bakplaat
Rooster in de oven voor een uur
Breng intussen een pan water aan de kook
Kook de zoete aardappel in 8 a 10 minuten zacht
Laat uitlekken
Verwarm een 1/2 eetlepel olijfolie in een koekepan
Bak de halve ui met de komijnzaadjes en knoflook voor 5 minuten
Voeg de noten toe en bak voor 2 a 3 minuten mee tot ze goudbruin zijn.
Voeg de zoete aardappel quinoa cranberries en spinazie toe
Kruid ze met peper en zout en vermeng alles goed.
Haal de folie van de knolselderij en laat 10 minuten afkoelen
Boor met een appelboor een stukje uit de selderijknol
Neem een lepel en haal meer uit de zijkanten
Ga hiermee door tot ruwweg 1 a2 cm van de onderkant en zijkanten
Hak de uitgeschepte selderijknol fijn
Vermeng dit met het mengsel van quinoa ,cranberries en de andere ingredienten
Zet de uitgeholde selderijknol op een groot stuk folie en schep het mengsel in de knol
En er op en rond de rand
Druppel 1 eetlepel olijfolie over de knol en vulling
Vouw de folie over de knol
Rooster voor nog 1 uur in de oven, maak de folie de laatste 10 minuten open
Of tot de selderijknol zacht is
Intussen de overgebleven olie in een koekenpan doen
Bak de andere helft van de ui met de pastinaken voor ca 4 minuten
Voeg de amandelmelk toe en 200 ml water
Breng aan de kook en laat 10 a 12 sudderen tot de pastinaken gaar zijn.
Gebruik een handmixer of blender en mix tot een mooi mengsel
Breng op smaak met peper en zout
Voeg de nootmuskaat en de bieslook toe.
Serveer de selderijknol met de pastinakencreme en de gestoomde boerenkool
versier met paar takjes tijm.
Bron: Tesco Food
0 reacties:
Een reactie posten