Photo: CHRISTOPHER JONES
Kalkoen, Ham en Peterselie Terrine
Heb je kalkoen gegeten met Kerst...
Dan hou je vaak restantjes over van het vlees.
Maak eens van de overgebleven Kalkoen, kip of ham een terrine
Leuk om te maken en heerlijk om te eten
Ingredienten:
4 blaadjes gelatine
600 ml bouillon (kalkoen of kippenbouillon)
2 eetlepels sherry
2 eetlepels witte wijnazijn
750 gram kalkoenvlees en ham
1 grote bos peterselie (blaadjes fijn gehakt)
2 theelepels gedroogde dragon
Bereiden:
Doe de gelatineblaadjes in een kommetje koud water om te weken.
Knijp ze uit als ze zacht is en doe ze in een kommetje met hete bouillon
Roer tot het helemaal is opgelost.
Doe de rest van de bouillon erbij en de wijnazijn en sherry
Proef of er zout & peper bij moet
Snij het vlees in stukjes (hou de ham en kalkoenvlees apart)
Mix het kalkoenvlees met de peterselie en dragon en de bouillon
Bekleed een terrinevorm of bakvorm met plastic folie en doe de helft van het mengsel in een terrinevorm of bakblik bekleed met huishoud folie
Doe de stukjes ham er bovenop
Doe hierop de rest van het kalkoen bouillon mengsel
Bedek met Huishoudfolie en zet koel weg (24 uur)
Serveer de terrine zo uit de terrinevorm of op een schaal
Snijd met een scherp mes in plakken (de plakken kunnen breken maar de smaak is uitstekend.
Lekker met salade en gebakken aardappeltjes en mayonaise met kappertjes
Bron: Food and Drink
0 reacties:
Een reactie posten