Kerstham met Dille
Lekker en heel simpel
daar houden we met de kerst ook wel van...
En wat je over hebt kan heerlijk op een broodje
Lekker met aardappelpuree en spercieboontjes.
Ingredienten:
700 gram beenham (stuk)
1 eetlepel zonnebloemolie
1 theelepel gemalen kruidnagel
1 eetlepel vloeibare honing
30 gram ongezouten roomboter
2 eetlepels grove Zaanse mosterd
10 gram verse dille (bakje 15 g)
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Meng de honing, kruidnagel en olie in een kom.
Bestrijk de beenham ermee.
Leg de ham met de boter in de ovenschaal.
Bak in de oven in ca. 1 uur gaar. Keer elke 15 min.
Snijd ondertussen de dille fijn.
Meng in een kom met de mosterd.
Bestrijk na het bakken de beenham ermee.
Laat afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten.
Snijd het vlees aan tafel aan.
Bron: Allerhande
0 reacties:
Een reactie posten