Meringue`s
Zoet maar o zo lekker....
En heel makkelijk zelf te maken
Heerlijk met slagroom of frosting ertussen.
De mocca`s vind ik het lekkerst,
Maar je kunt natuurlijk ook een ander smaakje toevoegen.
Van de dooiers kun je mayonaise maken.....
Ingredienten:
4 grote eieren (kamertemperatuur)
115 gram suiker
115 gram poedersuiker
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 110C/ 100C fan/gas ¼.
Bekleed 2 bakblikken met bakpapier
Klop 4 eiwitten in een schone kom (geen plastic)
Klop ze met de mixer op medium snelheid tot een luchtig geheel en er pieken ontstaan als je de klopper omhoog haalt
Zet de snelheid nu hoger en voeg 115 gram suiker toe (lepel voor lepel)
Klop 3 a 4 seconde tussen iedere lepel suiker
Klop niet te lang, het mengsel moet nu dik en glimmend zijn
Zeef 1/3 van de poedersuiker over het mengsel
Schep dit voorzichtig door het mengsel met een metalen lepel of rubberen spatel
Zeef de helft van de poedersuiker weer op het mengsel
Schep alles door elkaar tot de suiker weer is opgenomen
Doe dit ook met het laatste beetje poedersuiker
Schep met een dessertlepel een volle lepel op het bekleedde bakblik
Bak de merinque`s in een voorverwarmde oven ca. 1 en 1/2 a 1 en 1/3 uur in eenhetelucht oven
Of ca 1 en 1/4 in een gewone oven
Tot de merinques knapperig zijn en een vage koffiekleur krijgen
Laat ze afkoelen op een rooster
Je kunt ze nu bewaren in een luchtdichte trommel voor 2 weken
Ingevroren kun je ze een maand bewaren
Serveer 2 merinques met een flinke lepel slagroom of frosting tussen de meringues
Recipe from Good Food magazine, June 2003
0 reacties:
Een reactie posten