Eend met Whiskey
Benodigdheden
2 grote flessen schotse whisky
500 gr. speklapjes
1 fles olijfolie
Bereiding
De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden (stand 6-7)
Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky
De whisky opdrinken gedurende het voorverwarmen van de oven
De eend op een vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky inschenken
Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven zetten
Na twintig minuten de oven op 200 graden zetten en twee glazen met whisky vullen
Beide glazen opdlinken en de scherven van het eerste glav oplaapen
Nog een halff glav insjenke en opdlinke
Na een halff uuj de hoven opedoen om deend te sjekke
Blandwondesalv in de batkaamer gaan naale en op de bovekant van de linkehand doenn
Deh hove een sgop geve
De nove opedoen naadatte eerste glav leeggis en de sjotel vastpakke
Blantwondesalf op de binnekant van de regthand doenn en deend oprape
Deend noggis oprape en met een handoek de bwantwondesalf van deend vege
De hande ontfette med viskey en de tupe salff weerr oprape
Tkapotte glazzepvege enn deent trug in de hove duuwe
Deent uitsgelde en hardur duuwe
Opstaan fan de floer en de zpekreepjus onder de kaast veege
Noggis plobeern opsstaan wan de vjoer en … togmaa blijfe sitte…....
Ui vless dlinke wandte glave sijn kabot
Denoven afsette, dooge sluite en omfalle
De volgende late voormiddag de eend weggooien
En chinees bestellen De hele namiddag en de vroege avond de rotzooi in de keuken opruimen en de muren en plafond afwassen.
De twee lege flessen naar de glasbak brengen en op de terugweg paracetamol en maagtabletten kopen.
* * * *
1 reacties:
HAHA had deze ooit in een iets andere versie gelezen, maar ze blijven leuk :D
Een reactie posten