Granaatappel Christmas Cake
Dit heerlijke recept is van Heather van Sprinkle Bakes
Het is niet alleen mooi om te zien maar ook nog eens yummie
Van de week uit geprobeerd met een cake
Dat werkt ook best wel
Maar deze taart is toch wel heel spectaculair....
Ingredienten:
Cake:
1 cup melk
6 eiwitten 1 theelepel vanille extract
2 1/4 cups bloem (gezeefd)
1 3/4 cups suiker
4 theelepel bakpoeder
1 theelepel zout
3/4 cup boter (zacht)
2 of 3 bakblikken van doorsnee 23cm
Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 170 graden.
Vet 2 of 3 bakblikken in met plantaardige olie (hangt ervan af hoe hoog je de taart wil hebben)Bekleed de vorm met bakpapier
Vet het bakpapier in
doe beetje bloem in de pan zodat de bloem blijft kleven
Verwijder overtollig bloem
Zet de bakblikken even opzij
Doe de melk,eiwitten en vanille extract in een kleine kom
Meng alles goed doorelkaarDoe de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een andere kom
Mix alles goed doorelkaar
Voeg de boter toe en mix (met de mixer op lage stand) tot een zacht deeg
Neem een halve cup van het eiwit/melk mengsel en zet even opzij
Giet de overblijvende eiwit/melk mengsel bij het bloemmengselklop voor 2 minuten alles door elkaar
Neem de halve cup eiwit/melk mengsel en doe bij het mengsel
Klop voor 1 minuut alles doorelkaar (klop niet langer)
Verdeel het deeg over de bakblikken
Bak de cakes voor ca 30 a 35 minutenPrik met houtensate prikker om te kijken of de cake gaar is
Laat ze goed afkoelen
Granaatappelsap siroop
2 cups granaatappel sap (POM)
1 cup suiker
Doe de ingrdienten in een kleine pan
Zet op het vuur en zet het vuur hoog tot de suiker is opgelost
Zet het vuur laag en laat inkoken ca 25 minuten
Het sap is nu stroperig
Zet opzij om af te koelen
Roer af en toe
Neem een borsteltje om de bovenkant van de cakes in te smeren met de siroop
Zet de cake bovenop elkaar
Met een houten lepel "prik" je gaten in de cake tot de bodem
Giet de overige siroop in de "gaten"
Laat de cake 15 minuten staan voor de glazuur erop komt
Glazuur:
4 cups poedersuiker
1 theelepel vanille extract
250 gram boter (zacht)
500 gram cream cheese
De pitjes van 1 granaatappel (indien je dat wil)
Doe de suiker en boter in een kom
Mix tot een romig mengsel
Doe de cream cheese en de vanille extract erbij
Mix tot een dikke homogene massa
Smeer de cake hier onmiddelijk mee in
Doe de pitjes over de bovenkant van de cake
Maak van marsepein (en rode food kleurstof) een granaatappeltje
Rol ze door rode suiker (voor peertjes) en gewone suiker
Het blaadje kun je maken van groen fondant
0 reacties:
Een reactie posten