Salade met Pikante Vis
Een lekker licht gerecht met vis
Voor de visliefhebbers.....(ikke...ikke...ikke)
Heerlijk als (kerst) lunch gerechtje met een broodje
Ingredienten
4 sneetjes wit brood, in stukjes gescheurd
4 el olijfolie
4 grote tomaten, in stukjes gesneden
¾ komkommer, in stukjes gesneden
1 gele paprika, ontpit en in stukjes gesneden
½ rode ui, in dunne plakjes gesneden
2 el witte wijn azijn
2 teentjes knoflook, geperst
4 witvis filets zonder huid
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven op 180°C of gasoven op stand 6).
Verdeel het brood over een bakplaat, besprenkel ze met 1 eetlepel olijfolie.
Bak het geheel vervolgens in 10 minuten knapperig en goudbruin.
Meng ondertussen de tomaten, komkommer, paprika en ui met 2 eetlepels olie, de witte wijn azijn en geperste knoflook.
Voeg tot slot zout en peper toe.
Verwarm een grote koekenpan.
Voeg olie toe en bak hierin de vis in 4 minuten goudbruin.
Draai de vis om en bak deze nog 1-2 minuten aan de andere zijde, totdat deze gaar is.
Meng de croutons met de salade, verdeel deze over vier borden en leg de vis aan de zijkant
1 reacties:
✿✿ Olá, amiga!
✿ ܓܓConheci o seu cantinho... amei!!!
ܓܓ✿ Muito lindo!... Essa receita é saudável, colorida e apetitosa... tudo de bom!!!
Boa semana!
Beijinhos.✿✿
Brasil✿ ܓܓ ✿
✿
Een reactie posten