Marsepeinmousse met Kerstcompote
Een heerlijk toetje....
Speciaal voor de fans van marsepein...(ikki...ikke)
Dit recept is van Miriam van The Winter Guest
Ik heb toestemming om het te vertalen
En dat doe ik graag....want dit lijkt me echt yummie
En zo`n feestelijk dessert mag niet ontbreken hier....
Ingredienten:
Voor de mousse:
400 gram melk
500 ml slagroom250 gram marsepein
8 blaadjes gelatine
100 gram pitloze rozijnen
Zoete wijn (Muscatwijn)
Pijpje kaneel
Doe de gelatineblaadjes in een schaaltje koud water
Verwarm de melk tot ca 50 gradenSnij de marsepein in stukjes en doe het in de melk
Klop met de mixer tot de marsepein goed is opgelost
Er mogen geen klontjes meer inzitten
Knijp de geweekte gelatineblaadjes uit en doe bij het marsepeinmengsel
Roer goed door
Laat afkoelen tot ca 30 graden
Klop de slagroom tot stijve pieken
Doe er een paar scheppen marsepeinmengsel bij en schep het voorzichtig omDoe het marsepeinmengsel op deze maniet in 5 keer erbij.
Voorzichtig omscheppend (Hou zoveel mogelijk lucht in het mengsel)
Als alles gemengd is de massa in een vorm doen en in koelkast op laten stijven
Of gebruik ringen die je hebt bekleed met huishoudfolie
Als de mousse goed koud is verplaats ze dan naar de vriezer
Doe het gedroogde fruit met de wijn in een pannetje
Breng aan de kook en laat zachtjes koken tot het fruit zacht is en de wijn is ingekooktHaal het kaneelstokje eruit en laat de compote afkoelen
Haal 2 uur voor het serveren de mousse uit de vriezer en zet het in de koelkast voor een uurtje
Haal de mousse uit de koelkast en serveer de mousse op een mooi bord en geef de compote erbij
0 reacties:
Een reactie posten