Eggnog Panacotta
Ingredienten
3 1/2 cups melk
5 grote eidooiers 3/4 cup suiker
1 cup slagroom
2 eetlepels lichte rum
verse nootmuskaat
1 eetlepel gelatine poeder
Vul een grote kom met ijswater en zet opzij
Giet 2 cups melk in een steelpan en breng aan de kookKlop in een andere kom de eidooiers en suiker en mix tot ze lichtgeel van kleur is
Giet de helft van de hete melk in de kom met het eimengsel onder voortdurend roeren
Giet dit mengsel bij de melk in de steelpan
Op laag vuur onder constant roeren met houten lepel dik laten wordenHaal van het vuur af en roer en gelijk 1 en 1/2 cup koude melk door en de slagroom
Giet door een zeef in een kom die in het ijswater staat
Doe de rum en de nootmuskaat erbij
Voeg de gelatine in een kom met 1/2 cup van de eggnog
Roer goed door tot het is opgelost en giet bij het eggnog mengsel in de kom
Doe alles in de steelpan en breng tegen de kook aan onder voortdurend roeren
Giet door een zeef
Verdeel de eggnog over 4 kopjes of ramekins
Zet ze koel weg voor 2 en 1/2 tot 3 uur
Bron: Martha Stewart
0 reacties:
Een reactie posten