Kletskoppen met Whiskycreme
Ingredienten:
175 gram kletskoppen 500 ml slagroom
flinke scheut whisky
verse munt
Klop de slagroom stijf.
Breng deze vervolgens op smaak met een flinke scheut whisky.
Spatel whisky door de slagroom.
Proefof het naar je smaak is
Smaakt het genoeg naar whisky?
Dan kun je stoppen.
Zoniet, toevoegen en opnieuw spatelen en proeven....
Verkruimel een paar kletskoppen en meng die door de whisky slagroom, voor wat extra bijt en stevigheid.
Leg een kletskop op een mooi bord.
Schep er vervolgens een flinke eetlepel whiskey slagroom op.
Leg op de slagroom opnieuw een kletskop en druk deze voorzichtig in het midden aan.
Bouw op deze manier voor iedereen een torentje.
Sluit af met een laagje room en garneer met verse munt.
Die geeft een lekker verfrissend accent aan de smaak.
Het is even rekenen om te zorgen dat je goed uitkomt, haal eventueel een tweede pak kletskoppen inhuis.
Heerlijk met een kopje koffie als afsluiter van de maaltijd en door elke whisky liefhebber te maken
0 reacties:
Een reactie posten