IJslandse Kerstcake
Ingrediƫnten
200 gram suiker
175 gram boter 2 eieren
300 gram witte bloem
2 theelepels bakpoeder
175 ml melk
75 gram rozijnen
1/2 theelepel citroenextract
1/2 theelepel gemalen kardemom
De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
Een cakevorm van 28 cm invettenBoter en suiker licht en luchtig opkloppen.
Eieren 1 voor 1 toevoegen en elke keer goed mixen
Melk, citroenextract en kardemom toevoegen en bloem en bakpoeder erdoor roeren.
Een beetje bloem over de rozijnen zeven en deze vervolgens door het beslag scheppen
(zo zakken ze niet naar onderen)
Schenk het beslag in de ingevette bakvorm en bak vervolgens 55-60 minuten.
Prik met satepennetje in het midden van de cake
komt het er droog uit dan is de cake gaar.
Anders nog even in de oven laten bakken
0 reacties:
Een reactie posten